Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Édesanyám lábszár ödémában szenved. Ödéma masszázsra jár kúraszerűen. Mivel segíthetném a gyógyulását, állapotát?

2018-10-31
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

Amennyiben ismerjük a pontos kiváltó okot még célzottabban tudunk fellépni. A tartósan fennálló lábszárödémákat, boka ödéma előzi meg, és általában a kiinduló ok, szív- és érrendszeri panaszok. Nyilván a pontos kiváltó okot orvosi vizsgálatokkal deríthetjük ki.

Egy biztos, hogy a táplálkozási szokások megváltoztatása, a rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel itt is rengeteget segít. Ha van súlyfelesleg, azt azonnal el kell kezdeni csökkenteni, mert ezzel kivédhető a harmadik stádium, a lábszárfekély.

Fogjuk vissza a finomított szénhidrátok fogyasztását, mert azok nem csak hizlalnak, de vizet is kötnek. Hetente 1 alkalommal végezzünk víztelenítő diétát. Ez vagy barnarizs, vagy basmati rizs, vagy köles, vagy hajdina, vagy quinoa napot jelent, amikor egész nap semmi mást nem eszünk, csak 250gr megfőzött gabonát 3 részletben. Saláták mellette minden mennyiségben engedélyezettek, de öntetként csakis hidegen sajtolt olaj jöhet szóba, mint amilyen a tökmagolaj (nagy kedvencem), kendermagolaj, lenmagolaj, dióolaj  … melyek magas Omega zsírsav tartalmunknál fogva, erélyes szív- és érvédők, illetve gyulladáscsökkentők is.

Mivel elsődleges feladat a nyirokkeringés, vérkeringés serkentése, nagy hasznát vesszük az olyan nyiroktisztító és érfal erősítő ivókúráknak, amit a Gambe Slim® gyógynövény koncentrátum  egyesít. Ezt a főzetet érdemes még kiegészíteni T-vitamin tartalmú érfal erősítő tablettáva, és egy 18 komponensű krémmel  , amit reggel és este alkalmazva, külsőleg segíthetünk a nyirokkeringés és vérkeringés serkentésében. Pluszban a növényi eredetű vízhajtók is támogatást jelenthetnek, de ha édesanyád kap már vízhajtót, akkor ez a kiegészítő már nem fogyasztható!

Ha a Gambe Slim® kúránk véget ért térjünk át az ödémákra szakosodott Erbaven® ivótasakok  fogyasztására.  

A termékekről a kiemelésre kattintva tudsz bővebben olvasni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita