Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Eddig is sok segítséget kaptam itt, most ismét Önhöz fordulok három kérdéssel. Az egyik, hogy van egy ismeretlen gyulladás a szervezetemben, ezt a vérképem meg is erősítette, a Monocita és az Eozinofil magasabb a normál tartománynál. Utána fizetős vérvételben mentem tovább, ott ismét ráerősítettek, a Ferritin érték magasabb. Voltam mindenhol góckutatáson, eddig nincs eredménye, így megyek tovább. Két tünetet tapasztalok ebből, az egyik, hogy úgy hullik a hajam, hogy már ömlik, ( megcsináltam már az Ön által javasolt 120 napos kúrákat haj-bőr-körömre és jelenleg is kúrában vagyok a Gold-vit Ligetszépe kapszulával ) A másik tünetem pedig a nagyon erős ízületi fájdalom. Labor eredményben jó a húgysav és a reuma faktor is, csak a gyulladást mutatja. Egyik térdem ( de ott arthritis is van ) és a két kezem, alkaromban. A kezeim túl is vannak erőltetve tudom, hiszen masszázst végzek, és úgy érzem, hogy most talán még inhüvelygyulladás is lehet, mert csuklóban fáj a legjobban. Szedek doterra kurkuma olaj cseppeket, de nem nagyon múlik a fájdalom, dolgoznom pedig muszáj, nem állhatok le! Ráadásul azt is hallottam, hogy pont a májnak nem tesznek jót az olajo! Igaz ez? Kérni szeretném, hogy tudna ajánlani készítményüket erre? A másik, hogy kiderült hasi ultrahangon, hogy bordáig ér a májam, (zsírmáj ez? ) tehát megnagyobbodott, és így 4 napja elkezdtem szedni a CsodaTriót: Gold Lecitin, Hepaplus, Máraitövis. Fura módon a laboreredményem nem mutatott ehhez eltérést. Régebben pajzsmirigy alulműködésem volt, szedtem rá tablettát, de évek óta rendben van az értéke és már nem kell gyógyszer. Ellenben azt mondta anno az endokrinológus, hogy a szója készítményeket kerüljem el! A májnak pedig a Lecitin is kell, ahogy olvastam. Igaz, hogy csak 1 dobozzal vettem a Lecitinből, az Ön válaszáig, hogy mit tanácsol, szedhetem? Most nem szeretnék elmenni ismét magán endokrinológushoz emiatt. Amit még az Önök készítményéből szedek, az a Szelén és a Cink. Úgy tudom, hogy ezek bármennyi ideig szedhetőek. Igaz ez? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát! Rebeka

2020-10-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rebeka!

A rheumatoid arthritis egy autoimmun betegség, ami gyulladással jár, a vérkép eredményed, véleményem szerint, éppen ezt a gyulladást jelezheti. Autoimmun eredetű betegségeknél komplett életmódváltásra, stresszcsökkentésre és célzott kiegészítőkre is szükség van. Erről olvashatsz bővebben a kiemelésre kattintva. Gyulladáscsökkentéssel kapcsolatban Patrik kollégám egy nagyon érdekes videót készített, ezt is belinkelem, kérlek, nézd meg, tele van fontos és hasznos információval.

Az általad fogyasztott kurkuma olaj helyett én a No Dol® Micellás kurkuma kapszulát  javaslom, nem azért, mert az olaj károsítaná a májat (hiszen a máj és az epe normál működéséhez zsírokra is szükség van és kurkuma kifejezetten jót tesz a májnak), hanem a magasabb biohasznosulás miatt. A micellás kurkuma kivonat 185-ször gyorsabb felszívódással bír a sima kurkuma porhoz képest, és 1,1 óra alatt éri el a maximális koncentráltságot a plazmában.

A májnagyobbodást orvos állapította meg? Hiszen a máj normál állapotában is nagyjából a bordáig ér. Ha zsírmájról lenne szó, annak már a laboreredményeken is lenne jele.

A Hepaplus - Máriatövis- Lecitin kúrát persze abban az esetben is folytathatod, ha nincs szó zsírmájról, hiszen a máj munkájának megsegítésével a gyulladások is csökkenthetőek.

A szója fogyasztását valóban nem szokták ajánlani pajzsmirigy alulműködés esetén (persze itt is különbséget kell tennünk, hogy milyen mennyiségű és milyen minőségű szóját fogyasztunk), azonban a szójalecitin  fogyasztásától nem kell tartanod.

A szójalecitin foszfolipid származék, melyet olajsajtolással nyerünk, ami jelentéktelen mennyiségben tartalmaz a szójára jellemző fehérjét. 

A szelén és a cink esetén is igaz a kúraidők fontossága, hiszen a magas biohasznosulást csak így tudjuk biztosítani. 120 napos kúra után kérlek, tarts egy hónap szünetet.

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita