Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Detti vagyok,Barátcserje kapszulával kapcsolatban írtam Neked nem rég. Kaptam is Tőled nagyon készséges segítőkész választ,amiben megírtad nekem,hogy a vitaminok is,többek között,az étrend és az életmódváltás nagyon fontosak egy rossz nőgyógyászati labor miatt. Viszont nem tudom,milyen kiegészítőkre lenne még szükségem a vitaminok,a Barátcserje és az étrendek mellett,hogy rendeződjön a laborom minden értéke. Kérem szíves segítségedet,hogy mit tudnál nekem ajánlani még kiegészítőként ,hogy pozitív változás történjen. Előre is köszönöm szépen. Üdvözlettel. Detti

2018-06-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Detti!

A Ligetszépe olaj kapszula  természetes hormonrendező kiegészítő, amit ajánlhatok még az általad említett eset kapcsán.

E mellett meg kell még ki kell emelnem a halolajban található esszenciális zsírsavakat, hiszen különösen az EPA és a DHA támogatják a hormonegyensúlyt. Ehhez ajánlom a Gold Omega3®  készítményünket, ami nagy dózisban tartalmaz EPA-t és DHA-t, és amellyel a Ligetszépe olaj kapszulát együtt tudod fogyasztani.

Az általam korábban ajánlott vitaminok pedig nem csupán vitaminpótlásra javallottak, annál komplexebben támogatják a nőgyógyász által javasolt Barátcserje alkalmazását.

Például a D3-vitamin hormonszerű hatással van a szervezetre (éppen emiatt nevezik egyre gyakrabban D-hormonnak), mely többek között a petesejtek fejlődésében és érési folyamataiban is kiugró szerepet játszik. Tanulmányok bizonyították, hogy összefüggés van a D-vitamin hiány mértéke és az LH valamint FSH hormonok szintje között, melyek a peteérést stimulálják. Vagyis a D3-vitamin hiány lehet a hiányzó láncszem annak magyarázatában, hogy egyes hormonális egyensúlytalansággal küzdő betegek esetén miért súlyosbodnak a tünetek, míg mások csak csekély mértékben érintettek.

De ne feledjük,  az első lépés a stressz-mentesítés, a második a diéta, harmadik a testmozgás, és csak a negyedik lehet a sorban az étrend kiegészítése célzott tápanyagokkal. Ezen lépcsőfokok együttes alkalmazása elengedhetetlen a javulás érdekében és abban, hogy valamennyi értéked rendeződjön! 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita