Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! De jóó köszönöm szépen :) 1 éves szálkásszőrű tacsikáról van szó egyébként :) Most fogjuk majd elhozni egy menhelyről. Annyit még kérdezhetnék, hogy melyik márka a legjobb szárazeledel? Lenmagolajat akkor majd kaphat az enyémből úgyis vennem kell :) Főtt csontokat gondolom ő nem nagyon kaphat? Zöldségek közül is érdemes valamilyet vagy azok benne vannak a szárazeledelben? Elnézést, hogy itt kérdezem ezeket. Köszönettel:Niki

2017-10-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

Kérlek, konzultálj állatorvossal, mert nem vagyok kompetens ebben a témában, vagyis csakis a magánvéleményemet tudom leírni, mint gyakorló, felelős gazdi. Ha menhelyről hozzátok a kiskutyust amúgy is az állatorvos legyen az első, ahol megálltok vele hazafelé jövet! A személyre szóló tanács nagyon fontos, hiszen azt a kutyafajta, annak életkora és állapota egyénre szabottan befolyásolja.

A kutya ragadozó. Mint ilyen, elsősorban nem zöldségeken él, és tápot sem fogyaszt természetes közegben. A táp csupán az emberi lustaság szüleménye. Viszont arra kiváló, ha nem tudsz minden nap főzni rá, a kellő vitaminok, rostok bejussanak a kutya szervezetébe. Márkát nem írhatok, de ha táp, akkor érdemes mindig olyat keresni, ami legalább 30%-ban tartalmaz állati fehérjét és nincs aromázva, színezve. Mivel ezeket a kutyák általában nem szeretik elsőre – mert nincsenek ugye ízesítve mindenféle szintetikus anyaggal -, így eleinte fel lehet önteni húslevessel. A csontból én felnőtt kutyánál sosem csináltam problémát, felnőtt kutya ösztönösen tudja mit egyen meg és mit ne. Csak folyamatosan nem szabad csonttal etetni. Valamint a kisebb csontok mindig a kukába menjenek, nehogy a torkán akadjanak.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita