Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! De jó akkor az a kutyusok is szivesen fogyasztják ezeket a termékeket:) Még a teafaolajos kérdésre is kaphatunk majd választ hogy az jó-e a kullancsnyakörv helyett vagy mellette, meg a szúnyogok élősködők ellen? Ha igen mennyit és hova csöppentsünk belőle és milyen időközönként? Köszönettel:Niki

2018-07-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

Nálunk embereknél, valóban működik az öko-módra történő kullancs elleni védekezés. Azonban itt a leghatékonyabb védekezés okán, nem csak teafa olajat alkalmazzuk, hanem 4 olaj keverékével dolgozunk. Ez a teafa-, citromfű-, geránium- és levendula olaj mixe, amit permetezve, vagy hidegen sajtolt olajjal, hidratáló krémmel elkeverve vihetünk fel a bőrünkre. Hogy ez mennyire hatásos a kutyusoknál azt nem tudom megerősíteni. Hiszen sűrű, hosszú szőrről van szó, ráadásul a kutyusok érzékenyek az illóolajokra és sokuk allergiás is lehet rájuk. Mivel kevesebb illóolajat tolerálnak és csupán 1-1 cseppet alkalmazhatunk óvatosságból, így felmerül bennem a kérdés, hogy az elegendő-e a kullancs elleni védekezéshez. Érdemes megkérdezni egy állatorvost.  

Ha alkalmazzuk is az illóolajokat, akkor is csak nagyon keveset, és kiegészítésként tegyük. Cseppentsünk sétáltatás előtt 1-1-1-1 csepp teafa-, citromfű-, geránium- és levendula olajat pamut kendőre, amit ezt követően a kutyus nyakába köthetünk.

Szeretettel: Somogyi Rita