Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, csináltattam vérképet és sajnos kissé magas a prolaktinszintem. Szeretnék gyereket. Esetleg mit tudnál nekem ajánlani? Köszönöm. Kitti

2017-09-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kitti!

Mivel a magas prolaktinszintre a legnagyobb hatást az étkezés és a stressz gyakorolja, és az igen gyakran párosul policisztás ovárium szindrómával (PCOS), pajzsmirigy alul-működéssel, és inzulinrezisztenciával (tovább kell vizsgálni a kiváltó okokat) - ezért az első és legfontosabb lépés a stressz-mentesítés, a második a diéta, a harmadik a testmozgás, és csak a negyedik lépcső, hogy célzott tápanyagokkal dúsítod az étrended!   Mindez akkor is fontos, ha a kiváltó ok az agyalapi mirigyet érintő elváltozás, bár ez a legritkább.

4 kiegészítőnek biztos, hogy nagy hasznát veszed.

1. Stressz hatására a szervezetben megemelkedik a prolaktin szint! – azaz csökkentsd a stresszt.

A stressz súlyosan veszélyezteti a hormonok közötti finom összjátékot, és még azt a javulási folyamatot is képes megakasztani, amit nehéz munkával, az étrended megváltoztatásával, testmozgással, valamint étrend-kiegészítőkkel vagy gyógyszerekkel értél el, hormonális egyensúlyod helyreállítása terén.

Itt lépnek be az adaptogén gyógynövények áldásos hatásai, melyet a Stress Control-R kapszula  egyesít. Ezek a gyógynövények túl azon, hogy a stresszhez való alkalmazkodást segítik elő - tehát nem nyugtatók és altatók – abban is segítenek, hogy kiegyensúlyozzák a túlműködő és alulműködő szerveket! Az adaptogén növények hihetetlenül hatékony termékenységi szuperélelmiszerek. Segítenek egyensúlyban tartani a hormonokat, amit a belső elválasztású (endokrin) rendszer táplálásával képesek elérni.

Természetes hormonrendező tápanyagok!

2. Szedjél naponta 1500 mg ligetszépe olajat a menstruációd első napjától kezdve a peteérésig. A kivonat gamma-linolénsavban gazdag, ami egy esszenciális zsírsav. Ez pedig azt jelenti, hogy a szervezet nem állítja elő ezt a tápanyagot, de óriási szüksége van rá, hogy biztosítsa az egészséges hormonháztartást, a metabolikus funkciókat, de még a spermiumok behatolását is elősegíti.

3. Napi 1000mg Méhpempő! 

A méhpempő szupertáplálék a meddőség ellen, és szintén egy adaptogén tápanyag. A hormonális egyensúly fenntartását az endokrin rendszer erősítésével éri el. A liofilzált, 1000mg friss méhpempőnek megfelelő kivonat; aminosavakat (pontosan 29-et), lipideket, cukrokat, vitaminokat, ásványokat, értékes fehérjéket, enzimeket, zsírsavakat, antibiotikus hatású anyagokat és - ami a legfontosabb pro-hormonokat is tartalmaz. Így a szervezet könnyen készít segítségével hormonokat, ha kell, akkor ösztrogént, ha kell, tesztoszteront, vagy éppen progeszteront.

4. D + C vitamin

A D3-vitamin lényegében hormonként viselkedik szervezetünkben, és minden szerv, illetve szervrendszer működésébe beleszól. Utóbbinak az az oka, hogy minden sejtünknek szüksége van D3-vitaminra a működéséhez. A C-vitamin a legnagyobb mennyiségben szükséges antioxidánsuk, mely nélkül számos biokémiai folyamat szenved csorbát. Amikor ennek a 2 tápanyagnak alacsony a szintje szervezetünkben, akkor a hormonok is veszítenek hatékonyságukból. Dúsítsd vele étrended kúraszerűen!

5. Női Egyensúly komplex

A legtöbbet kutatott természetes és világszabadalommal védett összetevők, a legjobb forrásból, a legjobban hasznosuló formában, a legideálisabb mennyiségben, egymással szinergista hatással a női hormonális egyensúlyért. Kifejezetten ajánlott inzulinrezisztencia, PCOS, hormonális elhízás, PMS, alul vagy túlműködő pajzsmirigy panaszok és menopauza tünetek ellen, illetve a termékenység fokozásához, teljesen természetesen.

És még egyszer! A diétának és a testmozgásnak óriási szerepe van a gyógyulásban. Ezért ez az első lépés. A diéta kerüli a fehér lisztet, fehér cukrot tartalmazó élelmiszereket és tiltja feldogozott élelmiszerek, illetve a tej fogyasztását. A diéta könnyen emészthető, magas rosttartalmú és kiemelkedő tápanyag tartalmú legyen. Személyre szóló étrendért érdemes felkeresned egy dietetikust.

Olvass tovább a kiemeléseken keresztül

Üdvözlettel:

Somogyi Rita