Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! COPD esetén szedhető.e kasvirág valamilyen formában? Elsősorban légúti fertőzés megelőzésére szedném.Köszönöm a válaszát Zsuzsa

2020-09-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

COPD, azaz a krónikus obstruktív tüdőbetegség a tüdőben lévő légutak tartós beszűkülését jelenti. Ilyenkor a tüdőtágulás és az idült hörghurut egyszerre van jelen a szervezetben, sajnos a folyamat visszafordítására nincs lehetőség, azonban megfelelő terápiával csökkenthetjük az állapottal járó kellemetlen tüneteket.

Ilyenkor minden olyan módszer segíthet, amely a légzést könnyíti, és segít annyi tüdő kapacitást megőrizni, amennyi csak lehetséges. Így én nem látom akadályát annak, hogy belevágj egy Echinacea kúrába. Ugyanakkor, ha a COPD miatt gyógyszeres kezelés alatt állsz, leggyakrabban hörgőtágító kivonatokat írnak fel az orvosok, úgy egyeztetni kell a kezelőorvosoddal is.

Sokat segíthet még a légzés könnyítésében, ha parajdi sót párologtatsz, használhatod a propoliszos, tengeri sós orrspray -t is, valamint fontos az is, hogy lehetőség szerint minél többet tartózkodj és mozogj a friss levegőn.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita