Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Colitis ulcerosa (vastagbélgyulladás) van, egész jól kordában tartom, nem szedek gyógyszereket. Talán az életmódomnak köszönhetően van így, 1 éve vegán vagyok . Az elmúlt 3 hónapban csak úgy felszaladt rám 10 kg, fenék, has tájékra. nagyon rosszul érzem magam emiatt. Korábban pajzsmirigy műtétem is volt, vérképem alapján állítólag rendben van, most vagyok 45. éves esetleg a klimax kor következne nálam, teljesen tanácstalan vagyok. Szeretném megkérdezni, hogy mit ajánlana nekem? Szeretnék lefogyni, sokat olvastam a belek tisztításáról, viszont nem tudom, hogy én ezeket a béltisztító kúrákat végig tudnám-e csinálni ha megrendelném, vagy visszaküldhetem ha nem tudom használni? Köszönöm megtisztelő válaszát.

2017-09-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsóka!

A belek tisztítása és a bélflóra építése nem csak az ideális testsúly, de az általános egész szempontjából is meghatározó, hiszen a bélflóra mikroorganizmusai biztosítják az immunrendszer 70%-át.

Figyelmedbe ajánlok egy olyan kiegészítőt, ami Cotifibra bélradír névre hallgat, mert annak alapja napi 7000mg prebiotikus rostanyag, ami kifejezetten ajánlott tápanyag vastagbélgyulladással küzdők részére.

Ugyanakkor meg kell tudni pontosan azt, hogy súlyfeleslegednek mi a kiváltó oka, mert akkor még célzottabban lehet az étrendet és életmódot igazítani, és ehhez plusz tápanyagokat adagolni.

Bízom benne, hogy 45 évesen még nem klimaxról beszélünk, és ha a pajzsmirigy értékeid is rendben vannak, akkor valóban gyanakodhatunk a vastagbélgyulladásból adódó felszívódási zavarokra, ami az anyagcserét kedvezőtlenül befolyásolja. Érdemes étkezési naplót vezetni, hogy kiderüljön valóban nem lett magasabb a kalória beviteled, és azzal felkeresni egy dietetikus szakembert.

Testmozgás és diéta nélkül ugyanis lefogyni nem lehetséges. A kiegészítő, amit ajánlok, tehát csakis életmódváltással egybekötve tud támogatást nyújtani a testsúlycsökkentéshez

A kiemelésekre kattintva, tovább is tudsz olvasni!

Szeretettel: Somogyi Rita