Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Bármilyen diéta után hiába fogyok le megfelelő testsúlyra és alkatra, a hasam mindig megmarad. Oldalukon találtam a "kötényhas" eltüntetésére csomagajánlatukat. 1 hete előírás szerűen fogyasztom ezeket a termékeket. Az első nap nem éreztem még semmilyen hatást, de a 2. naptól fogva folyamatosan fel vagyok puffadva, csikar a hasam, stb.... Nem érzem jól magam. Nem tudom, hogy ez így normális-e vagy megszűnik-e? Ez a kellemetlen érzés csak estefelé múlik el. A felsorolásban szereplő 6 terméket beszereztem Önöktől. Gondolom fentieket ezek közül valamelyik (vagy mind2) váltja ki: Cotifibra Bélradírt és Puridren tisztítóprogramot . Mielőbbi válaszát várva: M.A.

2020-06-19
Somogyi Rita válasza:

Kedves M.A.!

A tapasztalatod nem meglepő a kúra elején, és igen, idővel meg fog oldódni. Fontos azt tudnunk, hogy amikor tisztítókúrába kezdünk, amibe most Te is belekezdtél a Cotifibra bélradírral és a Puridren® tisztító koncentrátummal, tapasztalhatunk kellemetlenséget, korábbi tüneteink, amennyiben voltak, felerősödhetnek.

A Cotifibra ugyanis egy olyan béltisztító, ami a bélflórában kolonizálja, sokasítja a hasznos bélbaktériumokat. A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha 80%-os többségben élnek ott ezen hasznos mikroorganizmusok, és 20%-os kisebbségben az olyan patogének, mint a Candida gomba, vagy az E. coli baktérium.

Ez az egyensúly azonban igen gyakran felborul és a patogének képesek nagyobb százalékot ölteni. A prebiotikus rostanyagok ezt az egyensúlyt billentik vissza, de ha például megnövekedett a százalékos mennyisége a Candidának, akkor székrekedést, ha az E. colinak, akkor hasmenést tapasztalhatunk a kezdetekben, hiszen mindenki a túlélésre fog hajtani. A puffadás, teltségérzet is ezek közé a tünetek közé tartozik. A tünetek természeti törvények, magyarul a méregtelenítés első szakaszának velejárói.

A Puridren főzet esetében a szervezet salakanyag telítettségétől függően, az első napokban jelentkezhet lágyabb széklet, ahogyan a szervezet anyagcseréje serken. És bizony jelentkezhetnek az első napokban más kellemetlen tünetek is, mint büdösebb és intenzívebb izzadás, pattanások, testesebb vizelet, még akár levertség is.

Mindez legkésőbb 7-10 nap alatt megoldódik, és ha bőséges folyadékbevitelről is gondoskodunk, akkor még gyorsabban. :-)

2-2,5 liter folyadékbevitel az, ami általánosságban ajánlott a nap folyamán, mert ez a folyadék mennyiség az, amit egy nap, egy átlag felnőtt kiürít a szervezetéből. Tisztítókúrák ideje alatt ezt az ajánlott mennyiséget javasolt 20 kilogrammonként 1 literre megemelni, a sikeresebb kúrák érdekében, különösen úgy, hogy prebiotikus rostanyaggal, valamint olyan gyógynövényes koncentrátummal dúsítod étrended, melyek az összes kiválasztó szerv salaktalanító munkáját fokozza.

Kérlek, folytasd tovább a kúrád, emeld meg a folyadékbeviteled, és a többi életmódbeli változtatást is tartsd be (egyél többször keveset, csökkentsd a napi szénhidrátfelvételed 180-200 gramm közé, aludj eleget, mozogj), és várom jelentkezésedet egy hét múlva, hogy hogyan érzed magad.

Sok sikert kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita