Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Barátnőm tüneteire szeretném a javaslatodat kérni. Az elmúlt fél évben 20 kilót fogyott, hullik a haja, szorongás, pánik fogja el, állandóan azon gondolkodik mi lesz ha nem sikerül valami, előre már évekre. Olyan a munkahelye ami miatt állandóan kattog az agya, nem tud éjjel sem pihenni, tönkreteszi a környezetével a kapcsolatát, házasélete nulla. Állandóan letört, depressziós hangulata van. Étvágya nincs, inkább elszív pár szál cigarettát evés helyett is. Nem tudja kikapcsolni az agyát, hétvégén is csak a munkán gondolkodik. Váltani nem akar, mert azt kudarcnak élné meg, mit szólnának a falubeliek. Tudja, hogy segítségre van szüksége, de mindenki pszichiáterhez akarja vinni, amit elutasít, de a természetes gyógymódokban hisz, ebbe szeretne kapaszkodni kiegészítésképpen, mellette kineziológus segítségét is kérné. Szeretném kérni, hogy állíts össze ezekre a tünetekre egy csomagot, ami segítség lehet neki. Köszönettel: Andi

2020-06-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andi!

Attól tartok, hogy jelen esetben a természetes gyógymódok kevésnek bizonyulnak. Barátnőd problémája ugyanis nem csak a testi, ahogy azt a környezete is észrevette. Ahhoz, hogy újra egyensúlyban legyen, a test-lélek-szellem egységére lesz szükség. Egy pszichológus a szellemet fogja kiegyensúlyozni, ami töltést ad a léleknek, mely az önszeretetről, öntiszteletről és környezetünkkel való szeretet kapcsoltunkról szól. A testét azért nem „eteti” mert hiány van a másik két oldalon. Értem, hogy segíteni szeretnél, de valójában az étrend-kiegészítők, ahogy nevük is mutatja, tudatos étrend dúsítására szolgáló tápanyagok. Ha pedig egyensúlyvesztéséből adódóan Ő maga csak pár szál cigarettán él, ezen kiegészítők kevés támaszt fognak tudni nyújtani. A minket érő stressz gyakran szűkíti be a tudatállapotot, amit egy szakember már akár egy 6-10 kezelés sorozat után is vissza tud billenteni annyira, hogy lássa a kiutat. Ezért a legjobb megoldás egy orvos lenne, és leginkább, ha ezt Ő maga is akarná.

Sajnos beszűkült tudatállapotban nehezen elvárható, és betartható az, hogy odafigyeljen a kiegyensúlyozott táplálkozásra, a bőséges folyadékbevitelre, a rendszeres testmozgásra, és arra, hogy elsajátítson, valamilyen hatékony stressz levezető technikát (pl.: progresszív meditáció!). Mert bizony, ha az egészséget egy torta szimbolizálja, akkor az étrend-kiegészítők is, csupán egy szelet ebből a nagy EGÉSZség tortából.

 

Ha pedig célzott tápanyagok, akkor első számú segítőink az adaptogén gyógynövények, melyek a pszichés vagy fizikai stresszel szembeni ellenállóképességünket növelik, mindenféle mellékhatás nélkül. Alul működő szerveinket felerősítik, a túlműködőket visszahúzzák. Egyensúlyt teremtenek. Második segítőink az ásványi anyagok, különösen a kalcium és a magnézium, illetve a vérképző, oxigént szállító, immuntámogató vas. Harmadik támaszunk a fehérjék, és bennük található aminosavak. Negyedik támaszunk a 3 legfontosabb alapvitamin a C+D+K2-vitaminok. Végül pedig a zsírsavak, melyek nélkülözhetetlen wellness molekulái az idegrendszernek, hormonrendszernek és immunrendszernek.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita