Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Baràtcserje kapszulával kapcsolatban szeretnék bővebb információhoz jutni. Magas LH és magas FSH hormonszint esetén lehet-e alkalmazni a kapszulát? Nőgyógyász javasolta,de bővebb információt nem kaptam a Barátcserje kapszulával kapcsolatban. Elkeseredett vagyok,mert nagyon megvisel a laboreredményem. Válaszod előre is köszönöm,és elnézést,hogy e-mailt írok és nem a kérdezz-felelek oldalra! Köszönettel. B.

2018-05-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves B.!

Fontos tudnod, hogy a barátcserje kivonat csupán egy kiegészítő, ami valóban hozzájárul a hormonális egyensúlyodhoz, de az nem helyettesíti az életmódváltást, mely megkerülhetetlen, ha ki szeretnénk egyensúlyozni az LH és FSH hormonszintet.

Vagyis a sikerek érdekében Neked is tenned kell!

Mivel a nálad fennálló LH és FSH hormonszint felborulása miatt maga a nőgyógyász szakorvos ajánlotta a barátcserjét, mindenképpen érdemes alkalmazni is azt.

Leggyakrabban az a baj, hogy túl kevés progeszteron termelődik a menstruációs ciklus második felében. Ez egyensúlyzavart okoz a szervezet természetes ösztrogén-progeszteron arányában. Az első és legfontosabb lépés a stressz-mentesítés (Növeld a progeszteront! – azaz csökkentsd a stresszt.), a második a diéta (könnyen emészthető, magas rosttartalmú és kiemelkedő tápanyag tartalmú legyen, mert ez támogatja az ösztrogén anyagcserét), a harmadik a testmozgás, a negyedik lépcső pedig, hogy célzott tápanyagokkal dúsítod az étrended!

Ilyenkor vethetjük be a barátcserje terméseinek kivonatát, ami hozzájárul a hormonális LH FSH egyensúlyhoz. A barátcserje prolaktin csökkentő hatása enyhíti a menzesz előtti emlőfájdalmat és érzékenységet is, még akkor is, ha egyéb menstruáció előtti panasz nem lép fel. Nagyszerű kiegészítő még a ligetszépe olaj kivonata, és sokat segít az is, ha több Omega3 zsírsavat fogyasztasz

Üdvözlettel:

Somogyi Rita