Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Babát várok, 11. hétben vagyok és nagyon száraz a bőröm. Korábban ligetszépe kapszulát, hiarulonsav tablettát szedtem és ligetszépe olajjal kentem a bőröm. Kérdésem, hogy ezek közül használhatom-e most bármelyiket, illetve ha nem, milyen más alternatíva közül választhatok? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

2019-01-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsanna!

A Ligetszépe olaj kapszulát  és a hialuronsav tablettát az ajánlott napi adagolásban, biztonsággal fogyaszthatod továbbra is a terhességed alatt.  

Külsőleg több hidegen sajtolt olajat is használhatsz váltva, hogy jobb eredményeket érj el, a változatos hatóanyag tartalomra építve. Én magam este csak mandula olajat használok (ezt a típust salátára öntve is fogyaszthatod belsőleg az Omega zsírsavak miatt), reggeli testápolónak maradna a ligetszépe olaja, míg az olyan testrészekre, melyek fokozottabban érzékenyek, mint az arc, vagy most a hasad, ahol terhességi csíkokat kell megelőzni, kifejezetten a marokkói argán olajat   ajánlom figyelmedbe! – ha a kiemelésre kattintasz, olvashatod saját – még számomra is megdöbbentő – tapasztalatomat, ezzel az olajjal kapcsolatban!

És még egy fontos dolog! – amikor fokozott bőrszárazsággal küzdünk, meg kell vizsgálnunk vízfogyasztásunkat, és a további kiváltó okokat is. Ilyen lehet a fürdőszobában fellelhető szintetikus kozmetikumok is, melyeket lecserélhetsz lúgmentes szíriai szappanra  , hiszen képes helyettesíteni a tusfürdőt, intim mosakodót és hajsampont is.

Jó egészséget kívánok Neked és a babának is!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita