Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azzal a kèrdèssel fordulok hozzád hogy honnan tudom hogy milyen ásványi anyag hiányom lehet ,? Szoptatok. Illetve melyik vitaminnal tudnám nagyon gyorsan rendbe hozni a szervezetem?

2016-10-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina!
A legtöbb ásványi anyag hiánya vérképből kideríthető. A leggyakrabban hiányzó ásványi anyag a magnézium és a vas. Magnéziumot mérni sem kell, gyakorlatilag alapvető lett a pótlása. A  névre kattintva tovább tudsz olvasni róla.

A vasra sokan nem is gondolnak, pedig az alacsony vasszint gyengeséget, fáradékonyságot, a tanulási készség csökkenését, a koncentráció zavarát, pszichés labilitást és csökkent immunitást okoz. Kialakult anémia (vérszegénység) esetén szapora szívverést, nyugtalan alvást, légszomjat, látászavarokat, hasmenést, hányingert és szédülést.

A kültakarót érintő speciális vashiányos tünetek: Szembetűnő az íny és a szemhéj, illetve a körömágyak vértelensége, sápadtság, körömtöredezés, a nyelv fájdalmassága (elsimult nyelv, nyelvégés, sebesedés, vérzékenység), gyulladás a száj sarkában, nyelési zavar, a láb és lábfej zsibbadása és bizsergése.

Itt egy gyors, egyszerű otthon elvégezhető teszt, mely megbízható eredményt hoz és mindössze egy csepp vér kell hozzá.
Rudolf Rita