Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azt tudom, hogy már egy fél éve biztos megvan ez a viszkető korpa a tarkómnál, csak az utóbbi hónapokban eléggé fellángolt, lehet hogy nem lenne szabad piszkálni csak eléggé viszket. A húgom és apukám is ezzel küzd, én azt hittem örökletes. Esetleg a Szíriai színszappan nem lenne jó, ezektől a korpásodás elleni samponoktól zsírosodik a hajam. Üdvözlettel: Böszörményiné Andi

2021-09-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andi!

Az egészen biztos, hogy nem szabad piszkálni, bármennyire is viszket. Éppen ezért lesz jó a teafaolaj és az argán olaj, mert nyugtatja a területet.

Nagyon érdekes, hogy a testvérednek és apukádnak is éppen a tarkón jelent meg a probléma, azonban nem gondolom, hogy pusztán genetika lenni, valamilyen oknak kell lennie a háttérben. Nem tudom, hogy történt-e már orvosi egyeztetés, ha nem, akkor kérlek, keressetek fel egy bőrgyógyászt, sőt, akár egy hajgyógyász is segítségetekre lehet, hiszen ő komplexen tudja kezelni a problémát.

Érdemes lenne azt is megvizsgálni, hogy korábban jellemző volt-e esetleg a vakarózás, hiszen, ahogy mondtam, akár kézzel is felvihettünk valamilyen kórokozót.

A Szíriai színszappan jó alternatíva lehet a sampon helyett, használd ezt, ha számodra kényelmesebb.

Továbbra sem tartom kizártnak a tápanyaghiányt, ezért azt javaslom, a Szerves Szépségvitamin kúrába is kezdj bele.

Várom visszajelzésed a fejleményekről.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita