Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azt tudom, hogy a szapora pulzus lehet pajzsmirigy túlműködés jele. Nekem azonban 3,3 volt a TSH. Bár T3-at és T4-et még nem mértek. Azonban milyen hormon hiánya okozhat még nagyon magas pulzusszámot? Férfi nemi hormon hiánya is okozhatja? Pl. ha az utóbbi napban túl sok volt az együttlétek száma és így a "raktár" kiürült? Ha igen, akkor ez esetben milyen táplálékkiegészítőt javasolsz a (gyors) pótlásra? Szelén tartalmú étrend kiegészítőt (Selenorg) szedek minden reggel, de ez úgy érzem, még kevés. Persze, ha valóban hormonális oka van. Bár én erre tippelek, ha nem is a pajzsmirigy, de valami más, mellékvese esetleg? Ha nem hormonális eredetű, akkor mit ajánlasz rá? Olvastam a Stress Controll kapszuláról, hogy az megoldás lehet. Ezt lehetne szedni citromfű teával és galagonya teával? Úgy tudom, ezek is jók lehetnének rá? Ha igen, hogyan? Az általad ajánlottakat lehetne együtt szedni szelén tartalmú étrend kiegészítővel (Selenorg), illetve C és D vitaminnal? Nem szeretnék szívritmus szabályzót szedni, inkább más megoldás érdekelne. Bár még nem csináltattam részletes vérképet, de kíváncsi vagyok, milyen lehetőségek vannak. Köszönettel és üdvözlettel: Varga Viktor

2018-03-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Varga Viktor!

Az „együttlétek” magas száma tényleg okozhat pulzusszám növekedést. De nem a hormonok miatt.

Tudnod kell, hogy a TSH érték önmagában nem elegendő a pajzsmirigy rendellenesség megállapításához. Azonban ha önmagában vesszük, akkor a 3,3-as érték az pont a normáltartomány kellős közepén van. Már amennyire lehet így önmagában normáltartományt megállapítani.

Nagyon fontos megjegyeznem, hogy a betegségek nem a „tippelős” kategória. Kérlek, ne tippelgess, hanem keresd fel a kezelőorvosod és egyeztess vele a panaszaidról.

Ugyanakkor mit jelent a szapora pulzus? Átlag felnőtt embernél nyugodt állapotban életkortól, egészségügyi állapottól, általános kondíciótól függően 50-100 közötti pulzus normális. Mozgás, sport közben ez jócskán fel is mehet. Nem mindegy, hogy folyamatosan magas a pulzusod, vagy csak néha emelkedik meg.

Egy biztos, olyan adaptogén gyógynövény kivonattal, mint a StressControl®  csak jót tehetsz a szervezetednek, mert az adaptogén gyógynövények kiváló egyensúlyozók. Nyugodtan elkezdheted.

De ettől függetlenül keresd fel a kezelőorvosod és vizsgáljátok ki az okot.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita