Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azt szeretném megkérdezni, hogy már a 3 doboz Cotifibrát fogyasztom, eddig minden tökéletesen működött. Nem volt puffadás, se hasmenés. Most viszont a 3.doboz végénél minden elromlott...

2017-09-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Margit!

Amikor béltisztító kúrába kezdünk, akkor a magas prebiotikus rostanyag tartalom   táplálékként szolgál a bélflórában élő hasznos bélbaktériumok számára, akik ettől a „mannától” sokasodni, kolonizálódni kezdenek.

Ilyenkor a kúra elején csak akkor tapasztalhatók „mellékhatások” – ami természeti törvény - ha a bélflórában élő patogének megerősödtek, azaz bélflóránk egyensúlyát vesztette. Ez könnyen előfordul stressz vagy gyógyszeres kezelések hatására is. Ilyenkor, ha például a Candida gomba erősödött meg, akkor székrekedés, fokozott puffadás, míg ha pl. az E.coli akkor hasmenés tünete lesz a válasz, hiszen ők, küzdeni fognak túlélő képességükért.

Igaz, hogy ez nem a 3. doboznál szokott elkezdődni, hanem rögtön a kúra elején az első 1-15 napban, és körülbelül ennyi ideig is tart. A folyamat tehát természetes, felgyorsítani pedig 20 kilogrammonként 1 liter víz fogyasztásával, illetve a könnyen emészthető étrenddel lehet.

Ez a rostanyag egyébként teljesen ártalmatlan, már 2 éves kortól adagolhatjuk és még bélbetegségek esetén is hasznos.

A folyamatot megszakítani nem érdemes, inkább oszd el a tasak tartalmát 2 részletre. Az egyik felét reggel éhgyomorra a másik felét ebéd előtt fogyaszd el. Egy hétre függeszd fel a zöldségek fogyasztását, helyette fogyassz kölesből, hajdinából, quinából készült kásákat, és barna rizst . Meglátod milyen hálás lesz érte szervezeted!

A kiemelésekre kattintva, tovább is tudsz olvasni!


Szeretettel: Somogyi Rita