Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azt szeretném megkérdezni ,fogyaszthatok -e fekete kávét, és tej termékeket? A Lipo+főzet fogyasztássa mellett? mit szabad és mit nem. Legyen szíves irjon nekem egy listát ! Köszönöm szépen!! Andrea

2017-03-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Ha általánosságban kell arról beszéljek, hogy a Lipo+ béltisztító főzet mellett milyen étrendet ajánlok, csupán annyit mondok: minden mehet, egyedül a mértékletességen van a hangsúly. Tény ugyanakkor, ha béltisztító kúrába kezdünk, akkor a könnyen emészthető élelmiszerek előtérbe helyezése, mint a friss zöldsaláták, vagy az olyan gabonák, mint a köles, a hajdina, a barnarizs, és quinoa felgyorsítják, segítik és támogatják a folyamatot. Ezt egy csésze fekete kávé nem fogja elrontani.

Technikailag a rendszeres és napi több, akár 5-6 étkezés - ami egyszerre nem több mint az ökölbe szorított kézfejünk – pedig könnyebbség az emésztőrendszernek és támogatja az egyenletes vércukorszintet is. Mindkettő fontos, ha béltisztításról és testsúlycsökkentésről van szó.  Persze mindig a minőségi tápanyagokra koncentráljunk, ami redukálja a finomított és feldolgozott élelmiszereket, és hangsúlyt fektet a bőséges folyadékbevitelre.  

Akkor azonban, ha nagyobb, 10 kiló feletti súlyfelesleggel rendelkezünk, a tej fogyasztása nem segít, sem a kazein, sem a laktóz tartalom miatt. A tejfogyasztás inzulincsúcsokat okoz, ami segíti a raktározást, és valóban kevesen birkóznak meg a tejfehérje és a tejcukor lebontásával. Ez azonban nem azt jelenti, hogy minden tejtermékről le kell mondanunk. Natur, élőflórás joghurtot és túrót is ehetünk, ha mértékletesek vagyunk, és az összetevőkkel szemben nem vagyunk érzékenyek. Összességében tehát mértékletesség, de az étrend pontosítható, személyre szabható tüneteink (pl.: puffadás, bőrpanaszok…), problémáink (pl.: elhízás, májzsírosodás, inzulinrezisztencia…) és egyéni érzékenységeink szerint (pl.: ételallergiák).

Rudolf Rita