Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, azt szeretném kérdezni, hogy a refluxomra rendeltem Önöktől no-acid tablettát, ami segít is... viszont mióta refluxos lettem bármit teszek nagyon gyakran felső és alsó legűti megbetegedéseim vannak, amik azelőtt nem voltak jellemzőek. Homoktövis olaj kapszulát szedek, valamint azt szeretném kérdezni, hogy a teafa olaj szedhető együtt echinacea cseppekkel, amennyiben legúti problémák kezdődnének? Megvettem a fitotree cseppeket is.... kérdésem erre is vonatkozik.. kipróbálom majd a toszta teafát és a fitotree cseppeket is... válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! -Bereczki Ildikó

2017-08-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

Örülök, hogy No-Acid tablettánk a segítségedre volt. És igen, sajnos a reflux fogékonyabbá tesz minket az alsó- és felső légúti megbetegedésekkel szemben. De nem tehetünk mást, mint kezeljük a kiváltó okot. Tudatosan táplálkozunk, diétázunk, ellensúlyozzuk a minket érő napi stresszt és figyelünk testünk jelzéseire.

Fontos a rendszeres orvosi kontroll is, hogy kövessük állapotunk javulását, és esetleges visszaeséseit. A célzott étrend-kiegészítők vagy, ahogy Én nevezem őket; tápanyag-koncentrátumok, hozzájárulnak, hogy gyorsabban és tartósabban érjünk célba.

Így az általad említett Homoktövis kapszula, a teafa olaj alapú Fitotree és Echinacea cseppek  – melyek fogyaszthatók együtt, de a tiszta teafa olaj  és Fitotree csepp  együtt már sok – segítenek ellenállóbbá tenni immunrendszered, de ez sajnos nem a kiváltó ok, azaz nem a reflux, melynek hátterét szintén – és főként személyre szólóan – kezelni kell.

Ilyen gyakori kiváltó ok a stressz, ami egy gyűjtőnév, és beletartozik a szeretetlenségtől kezdve a félelmeken át, az önbizalomhiányig sokféle érzelmi reakció, amit egy adott élethelyzet kivált belőlünk. Jó hír azonban, hogy rendszeres testmozgással, magunkra szánt idővel, önismereti csoportokkal.. és még számos módon segíthetünk ennek enyhítésében.

A stressz tehát provokálja a refluxot, a refluxos tünetek pedig gyengítik ellenálló képességünket, és máris egy spirálban találjuk magunkat. Vannak azonban olyan adaptogén gyógynövények, melyek a stresszhez való alkalmazkodást segítik. Ezekről tudsz bővebben is olvasni, ha a kiemelésre kattintasz.  

A következő lényeges ok a helytelen táplálkozás. A rendszeres, de egyszerre nem nagy mennyiségű étkezések is segítenek, vagyis soha ne együk tele magunkat. Számít az is, hogy lenyelés előtt mennyire rágtuk meg a falatot, hiszen a fogak őrlésével lúgosítjuk el az ételt. A lúgos táplálkozás szintén győzedelmeskedik a savak felett. Fogyassz több lúgosító gabonát,  ilyenek a köles  , a hajdina, a quinoa.

Refluxos vendégeim közül nem egy jelzett vissza pozitív változásról – és vannak ma már tünetmentesek is köztük! – miután elhagyták a glutént, a tejet és a cukrot az étrendből. Ráadásul egy ilyen diéta elég hamar, mindössze 2 hónap alatt megmutatja magát.

Még egy kiegészítőt ajánlok figyelmedbe. Ez pedig a Fermentált Papaya koncentrátum® .

Az okok felderítéséhez és a sikeres kúrához sok sikert és kitartást kívánok.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita