Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azt szeretném kérdezni, hogy 2 db 1 cm-es epekövem és zsírmájam van. Kőtörőfű kapszulát és máriatövist együtt szedhetem-e? Köszönettel: Piroska

2020-09-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Piroska!

Ha az orvosi diagnózis során a szakorvos még nem látta indokoltnak a műtétet vagy egyéb beavatkozást, akkor étrended reformálásával és célzott kiegészítőkkel lehetőséged van az epekő természetes zúzására. Ilyenkor pedig a  máriatövis, a lecitin és a lenmagolaj alapvető tápanyagok, melyet kiegészíthetsz kőtörőfű kapszulával is.

Mind az epekövek, mind a zsírmáj miatt nagyon fontos az életmód megreformálása is. A rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel, az élelmi rostokban és tápanyagokban gazdag minőségi táplálkozás. A májkímélő diéta alapja, hogy  csökkentjük a napi szénhidrát felvételt, és jelentősen megnöveljük rostfogyasztásunkat (pl. köles,  hajdina,  kusz-kusz,  quinoa -személyes kedvencem). Azzal is tehermentesítheted a májad, ha napi ötszöri, kis adagokban történő étkezésre térsz át!

A kiemelésre kattintva egy átfogó írást találsz zsírmájjal kapcsolatban, ahol további tanácsokról is olvashatsz az életmód megreformálásával kapcsolatban. Kérlek, böngészd át, és amennyiben kérdésed merül fel, fordulj hozzám bizalommal. (Továbbá, arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy a linken olvashatsz majd az articsóka kapszuláról  is, ezt a kiegészítőt azonban az epekövesség miatt számodra nem tudom ajánlani.)

Üdvözlettel:

Somogyi Rita