Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azt olvastam, a görögszéna mellnövelő hatású gyógynövény. Szeretném kipróbálni, ám néhány oldalon felhívják a figyelmet arra, hogy fogamzásgátlóval együtt ne használjuk. Nekem Levosert spirálom van. Kérdésem az, hogy használhatom-e a görögszénát úgy, hogy nem csökkenti a spirál hatékonyságát? Ha igen, milyen formában javasolja (tea, kapszula stb)? Ha nem használhatom, tudna esetleg más természetes mellnövelőt ajánlani, amely fogamzásgátlás mellett is biztonságosan szedhető? Köszönöm válaszát!

2020-09-27
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gabriella!

A görögszéna az egyik legjobb minőségű, és legtöbbet kutatott fitoösztrogén forrás. A fitoösztrogének az ösztrogénhez hasonló térszerkezettel bíró, természetes vegyületek, melyek a hormonális egyensúlyt szabályozzák, de mindezt ösztrogén mellékhatás nélkül teszik. Csak azokkal a receptorokkal kapcsolódnak fitoösztogénjei, amin nem ül ösztrogén hormon, ezért nem gondolom, hogy ellenjavallattal élne kezelőorvosod, de az általános protokoll szerint mindenképpen ki kell kérned a véleményét. Ezért kérlek, egyeztess nőgyógyászoddal, mielőtt a spirál mellett elkezdenéd alkalmazni a Görögszénát.

Amennyiben ő engedélyezi, úgy a siker érdekében standardizált kivonat, és kúraszerű alkalmazás szükséges, ezért csakis tabletta formát javaslok fogyasztani. Az Erbavita görögszéna tabletta nem csak, hogy standardizált, de mikronizált is, ami tökéletes biohasznosulásról gondoskodik. Naponta 3x1 vagy 3x2 tablettát fogyasztunk belőle, az étkezések előtt, bőséges folyadékkal.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita