Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azt elfelejtettem megírni, hogy már 3 éve nem menstruálok. Kedves Rita, Köszönöm szépen a korábbi válaszát és a javaslatot. Most abban kérem a segítségét, hogy melyik terméket tudná ajánlani menopauzás tünetekre, erős hőhullámok és álmatlanság ellen. Szedek gyógygombát, ami a hőhullámokkal szemben valamelyest használ és este szedek melatonint, ami általában segít elaludni, de csak 3-4 órát, aztán hajnalig fent vagyok. Jobb esetben még hajnalban vissza tudok aludni 1-2 órát, de már nagyon kimerült vagyok. Olyan terméket keresek, amelyet a rheumatoid arthritis és a magas vérnyomás valamint az állandó gyógyszereim mellett szedhető ( Fluzalto, Leflunomi, Valsacor,Nebivolol). Az is érdekelne, hogy ha max. 4 hónapig szedhető egy termék, akkor mennyi időt kell szüneteltetésre szánni és a szünet alatt mivel lehet helyettesíteni. Előre is köszönöm ismételt segítségét! Üdvözlettel: Andrea

2022-11-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Menopauzával kapcsolatban írtunk egy összefoglaló blogbejegyzést, amit ajánlok figyelmedbe, a kiemelésre kattintva érheted el.

Itt olvashatsz a javasolt tápanyagokról és az életmódbeli változtatásokról is. Kezdésnek például a Női egyensúly komplexet és a Ligetszépe olajat javaslom, majd ha ebből véget ért a kúraidő (ami után 1-2 hónap szünetet érdemes tartani), akkor átválthatsz például olyan tápanyagokra, mint a méhpempő.

Nagyon fontos azonban, hogyha orvosi/gyógyszeres kezelés alatt állunk az általános protokoll szerint, minden esetben egyeztetni kell a kezelőorvossal is, mielőtt étrend-kiegészítő alkalmazásába kezdenénk (a gyógyszereid nevét sajnos moderálnom kellett, köszönöm megértésedet). Ő tud segíteni abban is, hogy esetleg a gyógyszeradagokon változtatni kell-e.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita