Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azóta voltam még pár vizsgálaton de nem sok minden derül ki csak megy az idő. Pedig ahogy olvastam a fülsípolásnál nagyon fontos tényező az idő és ha már kifutunk belőle akkor nem lehet segíteni:( Voltam fülészeten többször is és hallásvizsgálaton is, nyaki rtg-en. Nyaki rtg-en a nyaki lordosis kiegyenesedett amire azt mondták hogy nem jó (de ezt se az orvos mondta hanem a gyógytornász kolleganőm és hogy nem jó a tartásom az egyik vállam lejjebb van mint a másik és erősíteni kell, ez már elég régóta ilyen sajnos) de a fül orr gégész azt mondta attól nem lehet fülsípolás. A hallásvizsgálat eredményére azt mondták hogy normális de a leletre ez van írva: Idegi hallásvesztés, k.m.n. Kétoldali, kevert típusú hallásvesztés Audio: mko kisfokú - kevert tipusú hallásromlás Megkérdeztem egy másik fül orr gégészt ő azt mondta, hogy ezzel ne foglalkozzak ha az orvos azt mondta hogy normális lett a hallásvizsgálat eredménye akkor az úgy van és a leletre szoktak ilyeneket írni ami ijesztő lehet. De akkor minek írják rá ha esetleg nem igaz? Engem azért érdekelne hogy mi az az idegi hallásromlás? Csak húzzák az időt pár hét múlva kell visszamennem ha nem múlik. És addig? Néha kicsit be is van dugulva aztán kidugul, néha lüktetést érzek benne, van hogy néha fájdogál aztán elmúlik, de "csak" a bal fülbe vannak ezek a gondok. Rossz ez hogy az orvosok nem nagyon tesznek semmit:( Kérdeztem hogy ha nem lát gyulladást a fülembe nem-e lehet hogy beljebb van valami amit azzal a szerszámmal nem lát? Azt mondta fogalma sincs:( Erre most mit mondjak. Csak megy az idő és nem történik semmi.Sajnos a háziorvos is csak türelemre int hogy várjak. Ez így nem jó! Én a vérnyomásra gondolnék hogy lehet attól is lehet mivel ha tornázok felerősödik a sípolás, meg néha lüktetést is érzek a bal fülembe és mivel a vérnyomásom is az oltás óta csak 100 körül van. Ha esetleg valami vérkeringés gond azt hogy lehetne kideríteni milyen vizsgálattal? Szedem még a gingko bilobát meg a cbd olajat is. Fülbe még nem mertem tenni az olajból, szerintem az gyulladásra lehet talán jó ha becseppentenék bár sajnos azt nem tudom hogy esetleg a belső fül részen van-e gyulladás. Olyat is mondott valaki hogy valami fülhurut is kialakulhat és attól is lehet, de azt is hogy lehet kideríteni ha azom van? Köszönettel:Niki

2021-06-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

Kérlek, azt értsd meg, hogy az orvosi diagnózist nekem nem tisztem felülbírálni. Nem is tudnám, hiszen nincsenek a kezemben azok az eszközök, melyek a diagnózis felállításához szükségesek. Arra kérlek, hogy ezt te se tedd.

Keress egy olyan orvost, akiben valóban megbízol, de csak egyet!, és az ő tanácsait követve járj utána a probléma kiváltó okának (és ne ismerősök, vagy az internet segítségével tájékozódj). Ez sajnos időigényes feladat.

Nagyon szeretnék segíteni Neked, de diagnózis hiányában csak találgatunk, ami nem célravezető, és habár az étrend-kiegészítők fogyasztásának nincs negatív hatása egészségünkre, sikert csak akkor érhetünk el, ha célzottan fogyasszuk őket és ehhez diagnózis kell.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita