Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Azért írok neked, mert van egy vitánk a legjobb barátnőmmel és kell valaki, aki igazságot tesz. Nagyon-nagyon komoly újévi fogadalomra készülünk közösen, az a terv hogy teljesen megváltoztatjuk az életmódunkat. Ő mindenáron konditeremben (ráadásul köredzéssel) akar kezdeni, ami lehet, hogy neki megy, mert vékonyabb nálam, de rajtam van felesleg és a gyomrom is összerándul a konditerem ötletre. Én inkább a diétázásra hajlok, és ha lement pár kilo akkor valami olyan mozgásra, ami nem a kondigépezésről szól. Igazából egyikünk sem tudja, hogyan kezdjen bele ebbe az egész életmódváltásos dologba, nem tudjuk mi a legfontosabb ilyenkor. Mi a véleményed? Kellemes ünnepeket kíván, Csilla és Tündi.

2016-01-06
Somogyi Rita válasza:

Kedves Csilla és Tündi!

Igazán nem szeretnék döntőbírátok lenni, de valóban nem árt megegyezni egy olyan közös útban, amit együtt (és örömmel) képesek vagytok követni, máskülönben akadályozzátok, nem pedig támogatjátok, erősítitek egymást. Elsőként: tudatosítsátok, hogy az átállás egy hosszú, több hónapon át tartó projekt, tehát bármi van, ne adjátok fel félúton. A mozgásformában nektek kell dűlőre jutnotok (kompromisszumos megoldás, hogy kipróbálhatjátok sorban az összes ötletet, később pedig tapasztalatokkal a hátatok mögött döntötök), mindenesetre tényleg fontos, hogy olyan sport legyen ami mindketten szerettek, akartok – így sem könnyű kitartani. Viszont nem is olyan nehéz, főleg akkor, ha gyorsan jönnek a sikerélmények: a fogyás, az energikusság, a jó közérzet.

Gyors eredményekre akkor képes a test, ha az addig benne felhalmozott mérgektől, savaktól megszabadul, és megkapja a neki szükséges tápanyagokat is. Ezért nagyon javaslom, mielőbb, akár az ünnepek alatt is kezdjétek el a Puridren® Koncentrátum és a Szerves Máriatövis napi fogyasztását, és vágjatok bele egy beleket támogató programba is. A Puridrennel párhuzamban nyugodtan elkezdhető a belek egészségét, s a jó emésztést segítő Cotipsilium-os kúra is. Januárra remélhetőleg kialakul a barátnős sportprogram is – ha ehhez, vagy bármikor a későbbiekben kell egy kis plusz energia, jusson eszetekbe az Energia csomag, amely nagyobb mozgáskedvet csinál s garantáltan kicsalogat a kényelmes karosszékből. Szeretni fogod: ez ugyanis pluszban fogyaszt is.

Ha életmódváltás, akkor nem árt megreformálni a konyhátokat a jövőben, ami nem olyan nagy dolog, hiszen elég az alapélelmiszereket okosabban megválogatni, a régieket pedig kizárni, leváltani. Ehhez a Dr. Natur Étkeket ajánlom nagy szeretettel! Üdv; Rudolf Rita