Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az utóbbi két évben többször volt füldugulásom, amely hátterében ekcéma található. Parafinolaj cseppentést javasoltak a fülészeten, de nem oldotta meg a gondomat. Szeretném kérdezni, hogy a csipkebogyó olaj alkalmazható-e fülben, és megoldhatja-e a problémámat? Előre is köszönöm a válaszát: Gabi

2019-05-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gabi!

A Csipkebogyómag olaj helyett inkább a Bio marokkói Argán olajat ajánlom figyelmedbe, mert az célzottabb tápanyag tartalmú kiegészítő ekcéma esetén. Ugyanakkor sajnos önmagában ez a megoldás nem hiszem, hogy elegendő lesz, hiszen magával az ekcémával kell felvenni a kesztyűt. Mindez étrendi illetve életmódbeli változtatásokat is megkövetel majd Tőled.

Számos étrend kiegészítő is enyhülést hozhat, ilyen a kolinnal dúsított máriatövis koncentrátum, ami segít a májméregtelenítésben és a májsejt regenerálásban, hiszen a máj méreganyaggal való telítettsége gyakran okoz allergiás reakciókat, ami az ekcéma előidézője.

Egészítsd ki az étrended gyulladáscsökkentő zsírsavakkal is, melyek szintén számos kiváltó okot blokkolnak, cserébe viszont legalább ennyi jótékony hatásuk van az általános egészségünkre. Nagyon fontos az is, hogy megtanuld ellensúlyozni a stresszt. Erre vannak különféle technikák, és megoldások, de segítségül hívhatunk olyan adaptogén gyógynövényeket is, melyek kifejezetten támogatják testünk, stresszhez való alkalmazkodását. Mert bizony a stressz csak súlyosbít a tüneteiden.

További hasznos kiegészítőkről és életmódbeli javaslatokról is olvashatsz, ha a kiemelésre kattintasz.

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita