Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita Az utóbbi időben, nyomást, diszkomfort érzetet tapasztalok a jobb bordaív alatt, így máj problémára gyanakszom. Néhány alkalommal be is görcsöltem, ezt a bordaív alatt középen tapasztaltam. Természetesen el akarok menni orvoshoz, de míg várok az időpontra, szeretnék elkezdeni egy máj méregtelenítés. A görcsök miatt arra gondoltam, esetleg epekövem is lehet, ami miatt nem tudom, hogy a Hepa-plussal próbálkozzak-e. Az utóbbi pár hónapban változott a munkarend, este 11-ig dolgozom, emiatt az étkezésem sem rendszeres, alvási problémáim is vannak és az új munkával sok stressz is jár. Gondolom ez mind hozzájárult az esetleg már meglévő problémák felerősödéséhez. Nagyon sok jó dolgot látok a kínálatunkban, nem tudom, mivel lenne a legjobb elindulni. Előre is köszönöm, Zsuzsa

2018-12-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsuzsa!

A szakorvosi vizsgálat valóban elengedhetetlen, a pontos diagnózis után étrend-kiegészítőket is célzottabban tudunk választani.

Mivel májméregtelenítő kúrát évente 2x még akkor is érdemes alkalmazni, ha egészségesek vagyunk, nálad pedig indokoltnak látszik, így nyugodtan kezdj bele a méregtelenítésbe, amíg vársz a vizsgálatra. 

A görcs valóban utalhat epekövességre, így a Hepaplus articsóka kivonat helyett, a 160 mg szilimaronra standardizált, kolinnal dúsított szerves máriatövis kivonatot ajánlom figyelmedbe.  

Az étrend-kiegészítők az egészséges, kiegyensúlyozott életmódot tudják megtámogatni, ezért fontos, az új munkarend mellett is, a rendszeres étkezés. Májméregtelenítő kúra alatt kerüld a zsíros, fűszeres ételeket, a finomított szénhidrátokat, cukrokat, helyettük fogyassz, tápanyagokban és rostokban gazdag ételeket.

A stressz csökkentésére és az alvás problémákra pedig három kivonatot ajánlok:

  • Stress® Control kivonatban  található adaptogén gyógynövények a szervezet stresszhez való alkalmazkodását segítik elő, és emellett hozzájárulnak a belső elválasztású mirigyek kiegyensúlyozottabb működéséhez, továbbá szellemi és fizikai erőnlétünk megteremtéséhez is, mellékhatások nélkül.
  • mikronizált citromfű tabletta nagy dózisban tartalmazza ezt a természetes kivonatot, ami oldja a szorongást, görcsöket, és javít az alvás minőségén is.
  • Stresszes életmód hatására a szervezet magnéziumszintje lecsökken. Magnéziumpótlásra a hipoallergén, kiváló, sejtszintű felszívódással, aminosav keláttal borított, szerves magnéziumkészítményt  ajánlom.

Várom visszajelzésed a szakorvosi vizsgálat után!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita