Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az új lutein pro-ról érdeklődnék. Akinek már komoly makula degenerációja van és már átesett sok szemszúráson (amivel elvileg késleltetik hogy ne vakuljon meg hamarabb az ember de nem nagyon segít az se) annak is segítene ez a kapszula? Vagy ilyenkor már csak a k-nak egy pofon? A másik hogy Önöknek van-e kőtörőfű teájuk vagy kapszulájuk. epekőre ajánlották és ez elvileg a nem koleszterinköveket oldja. Mert ugye a koleszterinköveket lehet oldani a másik fajtákat nem de erről a kőtörőfűről azt olvastuk hogy sokaknál feloldotta. Ha nem akkor mit tudna ajánlani epekőre, főleg az eltüntetésére műtét nélkül? Köszönjük

2023-09-13
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsófia!

A Lutein Pro szemvitaminban lévő lutein és a további 7-féle szemvitamin segítenek lassítani a makuladegeneráció előrehaladását, ezért javasolt szedni már kialakult probléma esetén is. 

Ha az orvosi diagnózis során a szakorvos még nem látta indokoltnak a műtétet vagy egyéb beavatkozást, akkor étrended reformálásával és célzott kiegészítőkkel lehetőséged van az epekő természetes zúzására. Ilyenkor pedig a  máriatövis, a lecitin és a lenmagolaj alapvető tápanyagok, melyet kiegészíthetsz kőtörőfűvel is (nálunk nem kapható sajnos).

Ellenben, ha orvosod az epekő műtéti úton történő eltávolítását javasolta annak mérete miatt, akkor sajnos nincs lehetőség a természetes tápanyagokkal történő zúzására. 

Üdvözlettel:
Somogyi Rita