Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az oldalt minél többet olvasgatom, annál jobban tetszik! 54 éves vagyok, 15 hónapja 40 év dohányzását hagytam abba. Az első néhány hónapban nem történt semmi, sőt cserébe visszakaptam a szaglásomat és vele a +8kg-t, annak ellenére, hogy szerintem a kajám rendben volt/van (2200-1700kcal, 200-150CH, 80-60zsír). De ha őszinte akarok lenni, akkor 15-öt is lelehetne faragni. Teljesen véletlenül bukkantam rá erre az oldalra, itt viszont kitaláltam, hogy a méregtelenítésre nekem nagyon nagy szükségem van. Hajlamos vagyok túlzásokba esni és túltolni a dolgokat, ezért szeretném kérni a szaktanácsodat, véleményedet, illetve lenne pár buta kérdésem is: a tervem az alábbi lenne: - reggel 1 kapszula Ferzym, esetleg nagyon kevés zabpehellyel (azért a kapszulás, mert nagyon régóta a 16/8 étkezést tartom, és délig nem szeretném az inzulinszintemet elpiszkálni, így mindennapra van kicsi böjt, és mini keto. A zöld és kék folyadék természetesen délelőtt is menne). - egész napra Lipo+ - egész napra Puridren déli kajához - 1 kapszula Hepaplus - 1-2 kapszula GoldOmega3 - 1 tabletta C+D3 (doupack) - 100mg Q10 (ez még régebbi maradékom) - 1 kapszula Varga pecsétviaszgomba (ez is régebbi maradékom) - 1 kapszula Beta Solar - 1 kapszula Vita-min plus (ez váltaná egy másik gyártó másik multiját, mert tetszik a gyártási technológia, az összetétele, abból is különösen az EGCG tartalma miatt. Viszont a zöld és kék folyadék mellé lehet, hogy már felesleges...?) esti kajához - 1 kapszula Hepaplus jó lesz ez így? 12-20 óra között a 4-5 étkezésem simán megvan, de kérdezném, hogy a tejtilalom vonatkozik-e a jobb, magas fehérje tartalmú tejsavó koncentrátumokra is? (Ezekben kazein gyakorlatilag nem található, könnyen és gyorsan emészthető dolgok.) Azt megtehetem-e, hiszen amúgy is felváltva innám a két palackot, hogy a zöld és kék folyadékot összeöntöm, és egy flaskában lesz belőlük (lemérten) 2.7liter kevert folyadék? (Napközben elég sokat mászkálok, és egy flakonban kényelmesebb lenne cipelni.) Ennyi kiegészítőt még sosem szedtem, kicsit bután is fog kinézni amikor rituálisan bekapom, de valahogy mégis így adja magát a dolog. Nem találod kicsit soknak? Eddig még csak külön-külön egy-egy napos "próbakört" mentem a kék és zöld folyadékokkal. Szerinted az normális, hogy ánizst izzadok és gyógynövény illatú felhő vesz körül? Ugye ez elmúlik? A folyadék bevitelem (gyenge teák, víz) szerintem eddig is rendben volt, az most ezzel számottevően nem változott, de a vizelet mennyisége mégis kevesebb lett. Hova tűnik el? Segítségedet és válaszodat előre is köszönettel: Péter

2019-04-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Péter!

Hát bizony a sokat szidott (jogosan) nikotinnak van egy-két pozitív hatása a szervezetben, az egyik ilyen, hogy több kalóriát éget el a testünkben. Naponta akár 300kalóriával is több kalóriát éget el a nikotin miatt egy dohányos, mint egy nem dohányos szervezete. Így amikor – főleg ennyi év után – letesszük a cigarettát, az eddig megszokott normál étkezés mellé több rostot, több folyadékot, több mozgást kell beiktassunk, hogy ne szaladjanak fel a kilók, és az emésztőrendszer önmaga el tudja látni a dolgát, és ne kívánjon nikotint az lebontáshoz, mellyel gyorsítja az emésztést. Sokan miután leszoktak több burgonyát vagy tejet fogyasztanak, melyek a felszabaduló nikotint tartják vissza, ráadásul a tej nyákosít, inzulincsúcsot okoz, és a burgonyával együtt jobban hizlalnak, mint más élelmiszer. Ez a súlygyarapodás egyébként 3-4 max. 5 kilóig még elfogadható, és érthető is lenne, így 40 év után, de plusz 8 kiló, az már mást is mutat.

Vagy nem számolunk minden apró kis kalóriát fel, vagy számodra lehet, hogy mégsem a 16: 8-as diéta a legjobb megoldás, de az is lehet, hogy mivel a máj függ a cigarettadohány alkaloidáitól, és azt más katalizátorral pl., cukorral helyettesíti, még ha nem is eszel többet, akkor is többet tart meg magának. Szóval sokféle kiváltó oka és gátja lehet annak, hogy ennyivel többet mutat a mérleg nyelve.

Egy biztos, hogy ha rásegítesz szervezeted saját, természetes méregtelenítő, salaktalanító folyamataira, akkor apad majd a súlyod. Ezt a vízfogyasztás növelésével indítsd el, fogyassz 20 kilogrammonként 1 liter vizet, és hogy az ivás és a salaktalanítás is jobban menjen, én is ajánlom a Puridren® főzetet, hiszen mindkettőből kiveszi a részét. Májad tisztító munkájához is jó választás az articsóka kivonat,  melyhez, ha a „maradék kiegészítők” elfogytak -, akkor lecitint hozz a helyükre. A bélflóra egészsége, az emésztésed szempontjából ugyancsak hasznos kiegészítés a Lipo+ koncentrátum és a 7milliárd hasznos bélbacit tartalmazó Ferzym® kapszula

Összességében a választott étrend-kiegészítőket nyugodtan kombinálhatod egymással, és a leírt adagolás is tökéletes (a Gold Omega3® kapszulát, ugyanúgy adagold, ahogy a Hepaplus-t), így már csak egy dologra tudom felhívni a figyelmet, és ez nem más, mint a kúraidő, ami 120 nap legyen.  

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita