Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az imént olvastam a melatoninnal kapcsolatos bejegyzést. Én már rendeltem tőletek, sőt korábban több fajtával próbálkoutam. Szeretném megkérdezni, hogy miért van az, hogy mindegyik szédülést "másnaposság" érzést okoz nekem. Éjjel is forgott velem az ágy reggel pedig alig mertem felkelni olyan érzéseket váltott ki belőlem. Köszönöm szépen ha válaszolsz!

2022-11-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ildikó!

A melatonin ritkán ugyan, de valóban okozhat szédülést. Azok a melatoninnal kapcsolatos kutatások, melyek beszámolnak kis mértékben olyan mellékhatásokról, mint az álmosság, fejfájás vagy szédülés, mindig dózisfüggők. Ez azt jelenti, hogy ha az adagolás hosszú távon 10mg/nap feletti, akkor megjelenhetnek ilyen tünetek. A melatonin esetében a legfontosabb javaslatunk az adagoláshoz a kevesebb több elve. Mindenki saját maga állíthatja be a napi adagját 0,5mg-tól – maximum 3mg-ig.

Nagyon fontos ezért megnéznünk az adott melatonin terméknek az adagolást, és ehhez tartani magunkat.

A kínálatunkban elérhető melatonin spray-vel például a fogyasztási javaslata például napi 2 fújás a nyelv alá, ami 1 mg melatonint tartalmaz. Ebben az adagolásban a melatonin fogyasztása biztonságos, mellékhatás nélküli. De! Ha számodra még ez az adagolás is panaszt okozott, akkor felezd meg a napi adagot, és kezdd így a kúrát, majd idővel növeld napi 2 fújásra.

Valamint, jó szívvel javaslom, hogy vedd fel a kapcsolatot természetgyógyász kollégámmal, Z.Kádár Patrikkal (az elérhetőségét megtalálod a Rólunk fül alatt a kiemelésre kattintva). Biztos vagyok benne, hogy további hasznos tanácsokkal tud ellátni a nyugodt alvást illetőleg, valamint telefonon keresztül könnyebb is átbeszélni olyan kérdéseket, amit így írásban csak hosszas leváltás során tudnánk megtenni.  

Várja hívásodat, és pedig várom visszajelzésedet a tapasztalataidról.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita