Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az express diétáról kérdeznék. Szedhető mellette L carnitine, lecitin, omega3 es B12 kapszula? Erős fizikai munkát végzek és ezért ha nagyon éhes vagyok vagy edzettem akkor megeszek egy protein csokit ami cukormentes es 96kcal tartalmaz. Ez ehető a diéta mellett?köszönöm a segítségét előre is. Üdv. Judit

2018-06-20
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

Ott kezdem, hogy az Expressz Diéta Program  azért sikeres, mert ételeinek fogyasztásával egy speciális zsírégető anyagcsere állapot jön létre, amit ketózisnak hívnak.

Annak érdekében, hogy ez biztos megtörténjen, többek között csökkenteni kell a napi szénhidrát bevitelt.  Az Expressz Diéta Program napi 4 étkezéssel is, maximum 60 gramm szénhidrátot biztosít. Ezt a szénhidrát bevitelt nem szabad emelni, csak 1 esetben - ami Nálad is kérdésként került elő –, ha testmozgást végzünk.

Ilyenkor a testmozgás intenzitása befolyásolja a plusz szénhidrát felvételt, ami edzésenként 10-20 g többlet szénhidrát fogyasztást jelent. Vagyis a protein szelet szénhidrát tartalmát kell megvizsgálni, és ha az nem több mint 20gramm, akkor mehet.

Étrend-kiegészítőket is pont ezért nem szoktunk javasolni az Expressz Diéta Program alatt. Azok szénhidrát tartalma vagy hatásmechanizmusa ugyanis befolyásolhatja, vagy meg is szakíthatja a ketózist. Mivel Te aktívan edzel a lecitinről, az Omega3 és B12-vitamin kapszuládról lemondani nem kell, de az L-carnitin étrendi adagolását fel kell függeszteni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita