Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az Erba Vita galagonya tabletta tájékoztatóján szerepel, hogy csak olyan készítményt vásároljunk, amelynek napi adagja legalább 5 mg vitexint tartalmaz. Ezzel szemben ennek a tablettának a napi ajánlott mennyiségében csak 1,9 mg vitexin ramnoside van feltüntetve. Többet szedjek belőle 3 db-nál, vagy mi legyen? Mi az igazság? A következő kérdésem: szeretnék sörélesztő tablettát, ill. barna algát szedni. A galagonya és a C+D vitaminok, valamint halolaj mellett párhuzamosan fogyaszthatók? Köszönettel: Piroska

2017-02-09
Somogyi Rita válasza:

Először is: nagyon köszönöm az észrevételedet! A félreértésre okot adó hiba a hatóanyag-táblázatunkban volt, ezt most azonnal javítottuk is. A táblázatban szereplő hatóanyagok tehát egy tablettára vonatkoznak; egy tablettában 1,8 mg vitexin található, a napi adagja (ami 3 tabletta) pedig így 5,4mg.

És igen, ha galagonya tabletta, akkor csakis olyan, amelynek a napi adagja legalább 5mg vitexint – vagy vitexin-2-ramnozidot – tartalmaz! A Mikronizált galagonya tabletta pedig pontosan ilyen.

A kérdésed másik felére is igen a válaszom. A sörélesztő tabletta, a barna alga tabletta, a C+D vitamin tabletta, a halolaj kapszula és a galagonya tabletta fogyasztható együtt, párhuzamosan.

Köszönjük az észrevételed, üdvözlettel; Rudolf Rita