Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az endokrinológus szelén+mio inozit tartalmú étrend kiegészítőt ajánlott 3 hónapi szedésre, mert nagy baj nincs ugyan de a határon vannak az értékeim, és a petefészek egy hormonból keveset termel. Nálatok láttam a szerves szelént, de a másik hatóanyagról fogalmam nincs hogy micsoda. Tudnál segíteni, hogy elég e csak a szelén, vagy kell még mellé más is? Az acai itallal szemezek már egy ideje, esetleg azzal együtt? Köszönöm.

2017-01-31
Somogyi Rita válasza:

Kedves Edina!

A mio inozit a B-vitamin családba tartozó vegyület. Feladata, hogy segítse az inzulin receptorok munkáját, valamint részt vegyen a szerotonin receptorok aktiválásában, így csökkentve a depressziót, szorongást. Nem csodaszer, sokkal inkább egy olyan természetes anyag, amit az emberi szervezet magának is megtermel: a glükózból képződik, és a B-vitamin komplex része. Élelmiszerekből a fitáz nevű enzim segítségével szabadul fel megfelelő mennyiségben - erre azonban csak egészséges emésztőrendszer képes. Bár már léteznek mio inozit tartalmú termékek, ezeknek még csak pontos ajánlásuk sincs a napi adagjukat illetően, lévén a szervezet is képes bizonyos mennyiségben előállítani.

Azt is tudjuk róla, hogy a felszívódását akadályozza a koffein, illetve fokozott inozit felhasználásra sarkallja a szervezetet a stressz. Így a természetes mio inozit termelődés jegyében, a legjobban akkor jársz, ha egyensúlyba hozod az emésztésed, kerülöd a koffeint, s feloldod a benned munkáló stresszt. Ehhez ajánlom a Ferzym® Bélflóra ampullát és a Cotifibra Bélradír együttes, kúraszerű használatát, illetve a Stress Control® kapszulát.

Írtad, hogy a petefészked egy hormonból keveset termel. Nem részletezted, hogy melyik hormon az - de kivételesen ez most nem is gond. A hormonháztartás egyensúlyának visszanyeréséhez a Royal Jelly méhpempőnél keresve sem találhatsz jobbat. Olyan természetes pro-hormonokat is tartalmaz, amely segítségével a szervezet könnyen készít hormonokat: ha kell, akkor ösztrogént, ha kell, progeszteront vagy épp tesztoszteront. Mivel adaptogén hatású, folyamatosan és biztonsággal fogyasztható: lelassítja a túlműködő, miközben felgyorsítja az alul működő szerveinket, ám az optimálisan működő szervek működését nem módosítja. Plusz bónusz, hogy hatékonyan küzd meg a fizikai és szellemi stresszhelyzetekkel is.

Bízom benne, hogy segített a válaszom, üdvözlettel; Rudolf Rita