Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az előbb irtam a vérszegénységemről, de még van egy másik problémám is. Körömgombával küszködöm, már sok mindent kipróbáltam, amit gyógyszertárban lehet kapni körömlakkon keresztül krémeken át minden, ami lehetséges, de sajnos a körömgombám nem javult. Sőt egyre rosszabb. Mit tudnál javasolni azon kivül, hogy vetessem le a körmöm, mert azt nem akarom. A nagy lábujjamon van, mind a kettőn. Válaszod köszönöm.

2020-05-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Ha körömgombával állunk szemben, akkor a külsőleges kezelés mellett belső kezelésre is szükség van, sőt, életmódunkon is változtatni kell.

Fontos, hogy étrendünkben csökkentsük a finomított szénhidrátokat, mert ezek újabb és újabb táptalajként kötik hozzánk a gombát. Tehát zéró tolerancia a fehér cukornak és fehér lisztnek, több rostot kell fogyasztanunk, és több folyadékot kell innunk.

természetes gombaölő kivonatok alkalmazása mellett, hasznos bélbaktériumokat, illetve azokat sokasító, kolonizáló tápanyagokkal is  dúsítjuk az étrendet. Rendezkedj be egy 120 napos kúraidőre.

Külsőleg pedig bevált ecsetelő, a 38%-os terpéntartalmú ausztrál  teafa olajjal!

Sok sikert kívánok, és várom visszajelzésedet!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita