Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az almaecet kapszulát találtam itt húgysavcsökkentèsre (is). 41 éves vagyok, soha nem vittem túlzásba, sőt alig eszem magas purin tartalmú élelmiszereket, nem vagyok túlsúlyos, 30 éve rendszeresen/heti 4-5 alkalommal sportolok (20 èvig versenyszerűen), napi 2-3 liter vizet iszom, és sajnos nagyon magas a húgysavszintem 680 volt legutóbb. Tavalyi térdműtétemnél kiderült, nagy mennyiségű mész és kristálylerakódásaim vannak. Reumatológus diétát javasol (ennél jobban már hova?). A Miluritot nem vagyok hajlandó szedni, mert komoly mellèkhatásai vannak. A kérdésem, hogy az almaecet kapszulát őszintén javaslod erre a problémámra? Valóban segít csökkenteni a húgysav szintet? Maradok továbbra is hűsèges vásárlótok :) Heni

2017-04-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Heni!
Ez egy nagyon magas szám, ahol nem lehet egy gyógyszert étrend-kiegészítőre cserélni, de azt fogyaszthatod a gyógyszeres kezelésed mellett, ha orvosoddal egyeztetsz erről.

Feltétlen ki kell deríteni magas húgysavszinted okát, hogy még célzottabban tudjunk segíteni. Az almaecet kapszulában lévő, hatásért felelős ecetsavak koncentrátuma sokat segíthet és segített ott, ahol a vásárlók purinfelvétel korlátozásával járó diétát tartottak, nem fogyasztottak alkoholt és ahol a napi folyadékbevitelt is jelentősen megemelték, 20 kilogrammonként 1 literre. 

De mivel Te azt írod, hogy ez nálad rendben van, még túlsúlyod sincs és rendszeresen sportolsz is, sajnos más irányban kell keresgélni. Ilyen egyéb kiváltó okok lehetnek: anyagcsere betegségek, vészes vérszegénység, vesebetegségek, és a cukorbetegség.

Összességében tehát az almaecet kivonat támasz lehet, de tovább kell keresni a kiváltó okot, hogy biztosan célba érjünk.

Rudolf Rita