Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az alábbi problémák megoldásához kérném a szíves segítségedet. Egy gyógynövényes lábfürdőt követően, mely nagyon melegre sikerült bedagadt mindkét térdem és a combok belső oldala. Szűk lett a nadrág szára!! Iszonyú fájdalmakat éltem át és ezzel élek jelenleg is. Kanyargós visszerek, seprűvénák, melyek nagyon kijöttek, kötőszöveti gyengeség. Ez kb. 5 éve történt és elkezdődött egy ördögi kör, az orvostól orvosig járás, de eredménytelenül. Végül a Szent István Nyiroködéma ambulanciájára mentem el, ahol megállapították, hogy másodlagos nyiroködémám van, egyébként zsirödémás alkat vagyok. Lement 15 nyirokmasszázs teljesen eredménytelenül, mert mérhető nyirokfolyadék nem távozott, csak a komfort érzetem javult kissé. Azóta kompesszíós harisnyát viselek. Mely semmit sem javított az állapotomon. Évente két alkalommal újra kezdjük a nyirokmasszázsokat, de a masszőrök már azt erősítik, hogy ez inkább zsirödéma, mint nyiroködéma és ezért is annyira fájdalmas. A térdekben és felette, a comb belső oldalán és a lábháton érzem az iszonyú feszítést, amit a felhalmozódott salakanyag okoz és nem tud kiürülni. Napi szinten lábikra, vádli görcsök. Tehát egy lovaglónadrág szerűség alakult ki. A combok szinte úgy néznek ki mint egy kimustrált matrac, szinte szivacsosak. Nem tud távozni a salakanyag.. Az interneten ezt a problémát azon betegségek közé sorolják, melyet nem lehet gyógyítani, jó esetben szinten tartani. Ez nem egy szívderítő perspektíva!!! Ha magamra nézek, akkor deréktól lefelé + 3 méret. Egyébként nem vagyok egy elhízott ember. Az a típus vagyok, aki nem adja fel, ezért is fordultam Hozzád. 9 hónapja járok egy természetgyógyászhoz, aki az első találkozás során már mondta a nyirok pangást a szervezetben, a vénás keringési rendellenességet, a kötőszöveti gyengeséget stb. Volt varix műtét, mely semmit sem oldott meg. Az életemet íróasztal mellett töltöttem, mozgás minimális. Életem legnagyobb tragédiáját éltem át, amikor 10 éve elveszítettem az egyetlen gyermekemet, amit képtelen voltam feldolgozni és csak a természetgyógyász segítségével sikerült némi lelki békét találnom. Ez a veszteség egy nagyon súlyos betegség formájában meg is nyilvánult (hólyagtumorral műtöttek 2013. decemberében.) Itt már sajnos nem esztétikai problémáról van szó, hanem egy napi szinten az ember életét megkeserítő és fájdalmakkal járó betegségről. Szíves tanácsaidat várva üdvözlettel Zsike

2016-07-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zsike! Akár zsírödéma, akár nyiroködéma az íróasztal mögül ki kell jönni, és el kell kezdeni edzeni, mozogni. Nagyon fontos szerepe van a folyadékbevitelnek és az étkezésnek is a siker szempontjából. Mindezeket kell összehangolni, és rendszert vinni az életedbe, hogy az állapotod javuljon. Ekkor, és csakis ekkor érdemes pluszban, célzott étrend-kiegészítőket adagolni.

Azt javaslom, hogy fogj bele egy gabonadiétába. Már az első 3 hét káprázatos változást fog hozni! Folyadékbeviteled 20 kilogrammonként 1 liter szénsavmentes víz legyen. Keress fel egy edzőtermet és kezdj el ütemesen gyalogolni egy futógépen, egy hónap elteltével pedig kérj segítséget személyi edzőtől is. 

Célzott kiegészítők, melyek felgyorsítják, és tartóssá is teszik az elért eredményeket:
1. Puridren® – lúgosító- méregtelenítő koncentrátum
2. Diurerbe® – nyiroktisztító, salaktalanító, vízható tabletta
3. GambeSlim® – nyiroktisztító gyógynövényes főzet, kötőszövet erősítő kollagénnel