Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Az 5 napos diéta felkeltette az én érdeklődésemet is, és szeretnék érdeklődni, hogy a diéta okozhat-e például hasmenést? Nekem volt tízenéve egy daganatos betegségem, amely után az anyagcserém nem állt teljesen helyre, emiatt vagyok sajnos hízékonyabb, és olykor- olykor sajnos szükséges tablettával segíteni az anyagcsere folyamat beindulását, máskor viszont bogyó nélkül is hasmenést vált ki ha össze eszem valamit. Ezen kívül szoktam a délelőtti órákban kávézni (néha tejes kávé, máskor cukros kávé), amelyet a diéta mellett folytathatok-e? Jelenleg egy másik diétát folytatok (magyar, ketogén alapú), amely szintén nagyon jó, de nagyon sok mindent kell megvonni magamtól ahhoz, hogy tartós legyen a súlycsökkentés megtartása. Nagyon várom a válaszát, és előre is köszönöm a segítségét! Üdvözlettel, Tünde

2019-03-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Tünde!

Nem, az Expressz Diéta nem okoz hasmenést. Azonban hasmenésed okát nagyon gyorsan fel kellene tárni. A háttérben állhat az alacsony rostfogyasztástól kezdve az élelmiszer allergián át, a rendszeres hashajtózás visszájára fordulásáig, sok minden. Ezért arra kérlek, hogy keress fel egy gasztroenterológus szakorvost.

A diéta alatt egyébként fogyaszthatsz kávét, de szigorúan cukor és tej nélkül, mert a legcsekélyebb plusz szénhidrát felvétel is befolyásolhatja a ketózist, azt az anyagcsere állapotot, ami az Expressz Diéta Program sikerének kulcsa.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita