Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Augusztus elején már kértem tanácsot Öntől életmódváltás, ízületi problémák kapcsán. Azóta iszom a Purident, a Cotifibra bélradírt és fogyasztom a következőket: Szerves króm, Stress Conntroll, Szerves Zöldkagyló, C+D3+K2 vitamin. A táplálkozásomat is megváltoztattam, igyekszem több mozgást is beiktatni. Úgy vettem észre, hogy az izületi fájdalmaim enyhültek, az édesség iránti vágy is csökkent, azonban a fogyás nem indul be és állandó hullámzó fáradságérzettel küzdök. A facebook oldalukon olvastam, hogy a zöldkávébab és króm együttesen segíthet a fogyás beindításában. Illetve gondoltam a reggeli kávémat is ki tudnám vele váltani, hátha segítene az energiaszinten is. A fenti étrend kiegészítők mellé ez még beiktatható? Illetve mit tudna javasolni, ami előrébb viheti a folyamatot. Köszönettel: Melinda

2019-09-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Melinda!

A legtöbb életmódbeli reform látszatához minimum egy hónap szükséges. Hogy milyen gyorsan látunk eredményeket, azt több minden is befolyásolhatja: életkor, milyen régi zsírpárnákról beszélünk, vannak-e egyéb tünetek és betegségek, melyek lassíthatják a folyamatot (vagy épp azokkal is foglalkozni kell, hogy eredményeket érjünk el), és sokat számít az is, hogy mennyire van az egyén krónikus stressznek kitéve, illetve milyen jellegű életmódbeli változtatásokat tett, saját magához képest.

Utóbbihoz talán a legfontosabb mérce, hogy mennyi a napi szénhidrátbevitel. Szorítsd a napi szénhidrát felvételt 180 grammra.  Ehhez nagy segítséget nyújthatnak az Expressz Diéta ételei, hiszen alacsony szénhidrát és kalóriatartalommal bírnak, ugyanakkor tele vannak vitaminokkal és értékes tápanyagokkal. Váltsd ki az ebéded vagy a vacsorád egy-egy levessel, és máris könnyen lecsökkentheted a napi szénhidrátbevitelt. Bár az sem rossz ötlet, ha csak ezeket az ételeket fogyasztva indítod be a folyamatot! A másik a napi rostbevitel és folyadékbevitel növelése. Ideális testsúlycsökkentő kúra alatt, ha 20 kilogrammonként 1 liter vizet iszunk.

Ha a fogyás Nálad az 1 hónap alatt sem indult be, és az energiaszinted sem nő, arra kérlek, hogy keress fel egy endokrinológus szakorvost, hogy kizárhassunk olyan betegségeket, mint a pajzsmirigy alulműködés vagy az inzulinrezisztencia. (az Expressz Diéta Program ekkor is segítség)

Egyébként a szerves zöldkávé fogyasztását nyugodtan beillesztheted napirendedbe, hiszen a krómmal együtt valóban segíthet beindítani lassú anyagcserédet, valamint energiával is ellát.

Ne felejtkezz el arról, hogy kúraidőkben kell gondolkoznunk, ami minimum 60 nap, maximum 120 nap. 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita