Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Átlag napi 10 órát dolgozom, rendszertelenül étkezem, fáradékony vagyok és keveset mozgok. Az utóbbi években felszaladtak rám a kilók, főleg hasi tájékon. Nem várok csodát, tenni is szeretnék ellene, de minden plusz segítség jól jöhet! Mit ajánlanál nekem? Pajzsmirigy alulműködésem van, gyógyszerrel már a normál értékben van. Régóta fennálló bélgyulladásos betegségem van, szerencsére nem állandó, de emiatt gyakori puffadás érezhető. Renyhe emésztéssel. 51 éves vagyok, a változókor minden nyavalyájával. Válaszodat előre is köszönöm! Tisztelettel, Brigitta

2018-01-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves Brigitta!

Tökéletesen egyet értek azzal, hogy életmódváltás mellett minden plusz segítség jól jön, hiszen így gyorsabban érhetünk célba. Nyilván a rendszertelen étkezést rendszeressé kell tenni, és testmozgás nélkül sem beszélhetünk egészségről és ideális testsúlyról.

A hasi körtérfogatot béltisztítókkal lehet csökkenteni, mert annak mérete egyenes arányban áll a belekben lerakodott salakanyagok mennyiségével, és a bélflórád egészségével. Ehhez szíves figyelmedbe ajánlom a Cotifibra bélradír névre hallgató folyékony kiegészítőnket, ami különösen hasznos, ha régóta fennálló bélgyulladásos betegséged van! A kúraidő 120 nap.

Ugyanakkor ez a betegség szinte mindig párosul vas- és Omega zsírsav hiánnyal, amit tested krónikus fáradsággal jelez vissza, így azt javaslom, hogy ezen kiegészítőket is kezd el fogyasztani. Az Omega3 zsírsavak a BMI index érték csökkentésében, az egészséges ideg és hormonháztartás rendezésében és a gyulladások enyhítésében is óriási segítséget nyújt. A vaskészítmények között ma már olyan biztonságos vaspótló  is kapható, amit akár csecsemők is fogyaszthatnának.

A kiemelésekre kattintva tudsz tovább olvasni!

Nagyon sokat segít a közérzeted javításán, és a testsúlycsökkentés szempontjából is, ha naponta 5-6 alkalommal eszel, de egyszerre nem többet, mint az ökölbe szorított kézfejed. Ha tudatosan redukálod a finomított szénhidrátokat és gondoskodsz a bőséges folyadékfogyasztásról az még a változó kori tünetek enyhítéséből is kiveszi részét. Az alul működő pajzsmirigynek hasznos, ha nem fogyasztasz glutén tartalmú élelmiszereket, csakúgy, mint koffeint, alkoholt és egyéb serkentőket, mint a nikotin.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita