Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Arcomon májfoltok jelentek meg ennek eltüntetésében szeretnék segítséget kérni. Azt olvastam, hogy ez a máj és epe működésével függ össze. Tanácsot szeretnék kérni milyen terméket fogyasszak és kenjek rá? Köszönöm Andi

2017-08-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andi!

Bár több kiváltó oka is lehet a pigment foltok megjelenésének a bőrünkön, leggyakrabban azt hormonális kiegyensúlyozatlanság - főként magas ösztrogén és progeszteron szint-, illetve májtelítettség, leggyakrabban májzsírosodás okozza.

Érdemes endokrinológushoz és belgyógyászatra is bejelentkezni, mert ha felderítjük a kiváltó okot, akkor célzottabb eszközökkel, pontosabban tápanyagokkal leszünk képesek dolgozni ellene.

A természetgyógyászat pedig ilyenkor visszanyúl az alapokhoz, a méregtelenítéshez-lúgosításhoz (Puridren® koncentrátum  ) illetve a béltisztításhoz-bélflóra építéshez (ehhez egyéb, célzott tápanyagok szükségesek – Cotifibra bélradír), hiszen egy alapos nagytakarítás az, ami a leggyorsabban képes az egész szervezet kiegyensúlyozásra.

Természetesen akkor érdemes belefogni egy ilyen kúrába, ha mellette le tudunk mondani a finomított élelmiszerekről, hetente 3x1 órát tudunk mozogni, ugyanennyit meditálni, és meg tudunk inni legalább 2,5 liter szénsavmentes vizet.

Azonban, ha ezek mind teljesülnek, akkor egy teljesen „új Én” születik, azt garantálom! Külsőleg hámlasztásos módszerek állnak rendelkezésre, házilag ilyen a citrom- és uborkaleves arctisztítások, amit következetesen reggel és este is alkalmazni kell, vagy a kozmetikai mélyhámlasztások. Ezek mindenképp segítenek, de amíg a kiváltó ok fenn áll, tartós eredményekre nem számíthatunk. 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita