Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

kedves Rita, Apukámnak veleszületett májproblémák (besárgult kicsiként) miatt magasabb volt a triglicerid szintje, de mostanában sajnos bőven határértéken túl van. tudnál javasolni valamilyen megfelelő étrend-kiegészítőt? a májával egyébként azóta semmi baja. köszönöm szépen, üdv.

2019-06-07
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita!

Tudnod kell, hogy az első lépés a diéta, amire bizonyára édesapád orvosa is felhívta a figyelmet. A máj egészsége és a magas triglicerid szint között szoros az összefüggés. Ezért a májkímélő étrend az, amire oda kellene figyelni. Ez azonban nem csak a zsíros, fűszeres ételek és alkohol kerülését jelenti, de a napi szénhidrát bevitel csökkentését is, amire már kevésbé szoktak figyelni, pedig napjainkban ez már, 10-12 éves gyermekeknél is okoz májzsírosodást. Az értékek csökkentéséhez szükség van bőséges folyadékbevitelre és rendszeres testmozgásra is. Már napi fél óra séta is jobb, mint a semmi.

Fenti lépések tehát megkerülhetetlenek, és ha ehhez még célzott tápanyag koncentrátumokat is adagolunk, akkor az eredmények nem csak felgyorsíthatók, de tartósabbá is tehetők. 

prebiotikus rostok, a duzzadó rostok, a májtisztító, májsejt regeneráló kivonatok és az 1200 mg-os folyékony lecitin  - amely alapvető tápanyag magas triglicerid szint esetén, hasznos segítőitek lesznek. 

Mivel a bőséges folyadékbevitel is hozzájárul a sikerekhez, ehhez nagyszerű kiegészítő a Puridren® koncentrátum, amit 1,5 liter szénsavmentes vízben kell oldani. Szabályozza a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyát és csökkeneti a salakanyagok mennyiségét.

60 nap múlva már lehet mérni a változást, de legalább egy 120 napos kúrára érdemes berendezkedni.
Sok sikert a hozzá!
Somogyi Rita