Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Anyukámnak szeretnék tanácsot kérni. Minden nap fáj a feje a homlokánál,de csak jobb oldalt. Több orvost is megkeresett. Nem lehet tudni pontosan mi azt oka. Még vizsgálják. De talán amit mondtak neki. A 4-es nyakcsigolyánál van egy féloldali kopása ami okozhatja. Nyomja az idegszálat. Tudnál tanácsot adni lehet erre valamilyen készítmény ami segít. Dálután azt szokta csinálni, hogy székre ül hátra támasztja a fejét és el szokott múlni a fájdalom órák múlva. Reggel ha felkel nem fáj a feje csak 9 óra körül kezd el fájni neki. Üdvözlettel Évi

2018-03-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Évi!

Várjuk meg az eredményeket. Ha valóban nyaki porckopás, porckorongsérv a tünet, akkor Édesanyád állapotának függvényében biztos fog a kezelőorvos gyógytornát kiírni. Azt becsületesen végezze és járjon, amennyiben szükséges a kiírt alkalmakon túl is érdemes gyógytornász szakembert keresni és folyamatosan kontrollra járni.

Addig nem is feltétlenül erőltetném ezt a széktámlára hátrahajlós mutatványt, még akkor sem ha ezzel ideig-óráig javulást ér el, mivel egyáltalán nem biztos, hogy jót tesz a csigolyáknak. A gyógytornász a pontos MRI/Röntgen leletek alapján alakítja ki a célzott mozdulatsort.

Ha valóban porckorongsérvet állapítanak meg, és amennyiben még elkerülhető a műtét, abban az esetben lényegesen tudtok javítani a helyzeten és a kellemetlen tüneteken. Ehhez azonban a legtöbb esetben gyökeres életmódbeli változtatások is kellenek.

  • Nagyon oda kell figyelnie a bőséges folyadékbevitelre, hiszen a porckorongjaink zselés anyagok, melyeknek egészségéről bizony az évek előrehaladtával egyre fokozottabban kell gondoskodnunk. A Kollagén Facelift® koncentrátum együttes alkalmazása a Szerves Hialuronsavval és Szerves C-vitaminnal sokat javíthat ennek a zselés szerkezetnek az állapotán. Természetesen nem fog egyik napról a másikra helyreállni így legalább a 120 napos kúrában érdemes gondolkoznod.

  • Az ízületi porcok állapotán sokat tud segíteni az Új-zélandi zöldkagyló is. Itt is a 120 napos kúrákra rendezkedjen be Édesanyád.

  • Nem is hinnéd mennyire fontos a stresszmentesítés. Porckorong sérvnél hogyha egy kicsit idegesebb vagy feszültebbek vagyunk valami miatt, akkor másnap sokkal rosszabb. A stressz ellensúlyozására egy Adaptogén gyógynövény összeállítást javaslok.

  • Kevesen tudják az Argán olajról, hogy milyen hatásos külsőleg alkalmazva mindennemű ízületi problémánál. Magas hatóanyagtartalma külsőleg az érintett területre kenve gyorsan beszívódik és érezni fogja jótékony hatását.

És még egyszer hangsúlyozom így a végén is, mert ez a legfontosabb nyaki kopás és sérv esetén is. Gyógytorna és mozgás. Ha az orvos azt mondja, hogy pl. úszni kell járni, akkor bizony úszni kell járni.

Természetesen várom szíves visszajelzésedet Édesanyád állapotával kapcsolatban.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita