Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Anyukámnak szeretnék segíteni. Változókorban van és elég nehezen viseli az ezzel járó tüneteket, legfőképpen a hőhullámokat. Tudna esetleg valamit javasolni, mit szedhetne rá? Köszönöm előre is. Üdv:Mónika

2018-04-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mónika!

Ahogy egy nő közeledik a változókorhoz, egyre csökken a kommunikáció a petefészkek és az agyalapi mirigy között, lassítva az ösztrogéntermelést és növelve a luteinizáló hormon (LH) kiválasztását. A hőhullámok ezeknek a hormonális változásoknak a következményei.

Főként az ösztrogén hormon csökkent mennyisége okoz szélsőséges és intenzív tüneteket, melyek leginkább hőhullámok és/vagy éjszakai verejtékezés; alvászavarok; hüvelyi szárazság, és bosszantó közérzeti zavarok formájában nyilvánulnak meg.

Ilyenkor fitoösztrogéneket tartalmazó növényi kivonatokat szoktunk ajánlani, mint amilyet a Mikronizált Lepkeszegmag tabletta  rejt magában. Ezek fitoösztrogének olyan növényi vegyületek, mint a női nemi ösztrogén, csak nincs ösztrogén mellékhatásuk, így teljesen biztonságosan fogyaszthatók. Enyhítik a változókor tüneteit, mint amilyenek a hőhullámok, és az éjszakai verejtékezés is.

Változókorban érdemes ezt, további hatóanyagokkal is kombinálni, mint pl. a propolisz és a méhpempő. Mindkettő hozzájárul a kiegyensúlyozott hormonális rendszer egészségéhez, továbbá a propolisz E.P.I.D.® jelzésű kivonata  közel 300-féle szinergikus összetevőt kombinál, melyek szellemi és fizikai erőnlétfokozók, immunerősítők, míg a méhpempő liofilizált változata, garantálja a napi 1000mg-nak megfelelő hatóanyag kivonatot, ami hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez is. (Ráadásul kimondottan finom az íze!) És itt van még a Női Egyensúly komplex is. Mielőbb javaslom elkezdeni!

A menopauza tüneteitől szenvedők tapasztalata rendkívül jó, ezen tápanyagokkal kapcsolatban.

Ugyanakkor az is nagyon fontos, hogy rendszeresen mozogjunk, hiszen a rendszeres testmozgás szintén enyhíti a tüneteket, és az akkor sem megkerülhető, ha a szívünk, a csontozatunk egészsége és hangulatunk javítása felett szeretnénk visszavenni az irányítást. Fogyasszunk több rostot és több sav-bázis egyensúlyt támogató tápanyagot, illetve redukáljuk a cukrot, a fehér lisztet, és a tejet.

A kiemeléseken keresztül tovább is tudsz olvasni!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita