Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Anyukám nevében kérnék segítséget. Már 2x műtötték a térdét,állítólag már nincs ott porc. Nagyon sokat fájlalja és sűrűn bedagad/felpüffed a térde.Van esetleg valamilyen olyan készítmény,amely csökkentené ezeket a problémákat. Előre is köszönöm, Krisztina.

2016-11-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina!

Sajnos, ha édesanyád térdében nincs már porc, sokat nem tehetünk. Pontosabban egy valamit mégis, azt, hogy a probléma ne legyen még nagyobb és a többi porcállomány megóvjuk, érdemes nem csak porcépítő és ízületi nedv mennyiségét növelő kiegészítőket, de évente kétszer lúgosító kúrát is tartani.

Figyelmedbe ajánlom Porckopás és csontritkulás elleni csomagunkat, amiben új-zélandi, taréjos zöldkagyló és C-vitamin található. Ezt a csomagot csontritkulásos és porckopásos panaszok kiegészítő terápiájához, illetve a gyógyulási idő rövidítéséhez ajánljuk.

A zöldkagyló specializálódott cukrokat, úgynevezett glükozaminoglikánokat tartalmaz, amit GAG-nak rövidítenek. A C-vitamin ezeknek a GAG-oknak támogatja a biológiai hasznosulását, de ez az alapantioxidáns nagy mennyiségben önmagában is erősíti az ízülteket, ínakat, és véredényeket is, nem nélkülözhető a kúra során!

A szerves összetevők a kiváltó okkal veszik fel a harcot, ami

  • az abnormális ásványi anyag leépülés
  • a gyulladások és az
  • ízületi nedv mennyiségének csökkenése

A kenőanyagok

  • növelik a csontsűrűséget és
  • serkenti az új porc termelődését

 A kúraidő 120 nap, vele egyidejűleg pedig elkezdhetjük a lúgosítást egy gyógynövényes-klorofilles speciális koncentrátummal. Ezt a kúrát követhetei egy hialuronsavas kúra,  amit 1000mg C és 2000IU D-vitaminnal  egészítsünk ki. Mentsük meg a többi porcállományt! A tápanyagok mindeközben általánosan is javítják az egészségünket, hatással vannak az immunrendszerünkre és mindennapi jó közérzetünkre.

Mit tehetünk még?

1. Mozogjunk! Számos betegség javítható, vagy akár vissza is fordítható, ha rendszeresen mozog az ember. Ilyen a porckopás és a csontritkulás is. A csont- és porcsejtek ugyanis diffuzióval táplálkoznak, ami a hígabbtól a töményebb felé való mozgást jelenti. Ezért a csontoknak és porcoknak a testmozgás egyben egy tápanyagfröccs is.

2. Ha étrend-kiegészítőket alkalmazunk, tartsuk be a kúraidőket, és azokat csak kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásunkhoz adagoljuk.

3. Váltsunk lúgos étrendre, fogyasszunk teljes értékű élelmiszereket, ismerkedjünk meg a kölessel, hajdinával, quinoával, barnarizzsel, együnk több zöldséget, használjunk hidegen sajtolt olajokat, és minimalizáljuk a finomított szénhidrátok mennyiségét.

 A termékekről a terméknevekre kattintva olvashatsz tovább! 

Sok sikert a kúrákhoz! Rudolf Rita