Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!Anyósomnak bélgyulladása volt illetve gyomorvérzése az egyik gyógyszertől amit kapott rá.Azóta nem tud mindent megemészteni illetve fáj a gyomra bizonyos ételek elfogyasztása után.Mit ajánlasz mert nem szeretném ha gyógyszerekkel kezelnék továbbra is.Köszönöm: Viktória

2015-01-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Viktória! Az étrend- és életmódváltás elkerülhetetlen a siker érdekében. A bélgyulladás sokszor stressz, idegesség kapcsán jelentkezik először, de ételekkel szembeni érzékenység is kiválthatja. Ha a tüneteket nem kezeljük, az emésztésben résztvevő többi szerv is gyengül.

Az ilyen állapotban lévő egyénnek egy gyógyszeres kezelés már csak utolsó csepp, és a baj még komolyabb lesz. El kell hagyni a finomított élelmiszereket, a fehér cukrot és fehér lisztet tartalmazó táplálékokat, a tejet, tojást és a húst, kivéve a hal. Naponta többször keveset kell enni, legalább 5-6 alkalommal és soha nem többet egyszerre, mint az ökölbe szorított kézfejünk. Meg kell inni 2 liter folyadékot, melyből 1 liter citromfű és édesgyökér keverékéből készült tea legyen,     naponta 5 részletben az étkezések előtt. Továbbá heti 3 alkalommal legalább 1 órát sétálni, mozogni a friss levegőn. Fontos tudni, hogy a vegetatív idegrendszer és az emésztőrendszer nagyon szoros kapcsolatban áll egymással, ezért gondoskodni kell a stressz-mentesítésről egyénre szabottan, például meditációval, jógával, vagy masszázzsal….

Ami az étrend-kiegészítőket illeti; A bélgyulladás sajnos akadályozza a tápanyagok felszívódását, ezért lényeges, hogy jó minőségű, sejtszinten hasznosuló kiegészítőket válasszunk. Nélkülözhetetlen tápanyagok az ásványok (általános a magnézium, vas, kalcium és a B-vitaminokhoz tartozó folsav hiány, amit étrend-kiegészítőkkel pótolni is kell!), melynek világszabadalommal védett kelátolt, sejtszinten hasznosuló változatát kínálja a Vita-min plus termék. A belek gyulladásait és a gyomor regenerálást is prebiotikus rostokkal végezzük. Fogyasszon minden reggel éhgyomorra egy tasak (7000mg prebiotikus rost/tasak) Cotifibra névre hallgató bélflóraépítő-béltisztítót, és napi 1 gyulladáscsökkentő és regeneráló Omega3 zsírsavat, melynek legjobban szívódó változatát a Krill olaj kínálja nekünk. Antioxidánsokra is szükség lesz, ezért napi 2000mg Szerves C-vitaminnal egészítsük ki a kúrát, és használjunk szőlőmag olajat, illetve szőlőhéj őrleményt az étrend dúsításához.
Jobbulást kívánok, üdvözlettel; Rudolf Rita