A kosarad még üres.
Kérdezz-felelünk
Kedves Rita! Amarántról szeretnék többet megtudni,hogy cukorbetegek fogyaszthatják-e? Ha igen,akkor melyik a legideálisabb számukra? Létezik belőle puffasztott változat,de azt hallottam magas a glikémiás indexe. Ez valóban így van? Quinoa is érdekelne,hogy cukorbeteg fogyaszthatja-e? Ebből is létezik puffasztott változat. Melyik a legjobb,hogy cukorbeteg is fogyaszthassa? Köszönöm előre is a kedves és segítőkész válaszod. Üdvözlettel. Bernadette
Somogyi Rita válasza:
Kedves Bernadette!
A puffasztott verziókat a szervezet hamarabb feldolgozza, így magasabb glikémiás indexszel bírnak, érdemes tehát minél természetesebb formájukban fogyasztani őket, melyek maguk a magok. A Quinoa és Amarant magja is az alacsony GI értékű élelmiszerek közé tartozik, és cukorbetegeknek nem csak ezért, de magas tápanyag tartalmuk okán is ajánlottak. Mindkettő elkészítése nagyon egyszerű, hiszen csak kevés víz kell hozzájuk, és 10-12 perc alatt már tálalhatók is. Nézd csak meg kedvenc magom a Quinoa receptjeit ide kattintva!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita