Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Általában nem érdekelnek a gyógynövények, de nemrég történt valami: elvágtam a kezem véletlen. A menyasszonyom odarohant egy cserepes növényhez, levágott a leveléből és minden tiltakozásom ellenére bekente vele. Másnapra majdnem teljesen begyógyult, alig hittem el. Utólag kérdeztem és tudtam meg hogy aloe verát tett rá, aminek még a nevét sem hallottam azelőtt. Olvasgattam róla és lenyűgözött az eredeti aloe vera növények hatása (ha jól tudom, ami nálunk elterjedt, az nem olyan hatékony fajta, mint az eredeti élőhelyén élő), szívesen enném, kenném, innám, de annyiféle ilyet árulnak, hogy fogalmam sincs, kire és mire hallgassak, mindenesetre azt sehol sem tudni, hogy milyen aloe vera fajtából van az áru. Hogyan választhatok okosan, mit kell figyelnem, mert én a legjobbat akarom megvenni magunknak! Gergő.

2015-10-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gergő!

Érthető hogy a valódit keresed – és egyúttal gratulálok hozzá, hogy a párkapcsolatodban már meg is találtad az igazit! :) Van egy olyan érzésem, hogy nem csak ezt a gyógynövényt ismered meg majd a leendő feleségeden keresztül.

A dilemmád teljesen jogos. Ahogy én látom, egyre tudatosabban keresik a legjobb termékeket a vásárlók, hiszen ma már nem lehet csak a szépen hangzó ígéretekre, ajánlásokra támaszkodni. Az Aloe vera készítmények esetében a hatóanyagtartalmat érdemes figyelni, ami nem más, mint az acemannan. Azok a termékek, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak acemannant, megkapják az ISAC (Nemzetközi Aloe Tudományos Tanács) hitelesítő igazolását – keresd a hitelesítő logót a csomagoláson.

Ez az Aloe elsősegély gél hitelesített, hiszen extra mennyiségben (8000 mg/liter) találod meg benne a fő hatóanyagot. A karton alján pedig további 3 féle külsőleg használható Aloe gélt is láthatsz még, ugyanezzel a hitelesítéssel. Ha pedig belsőleg használnád, akkor az Aloe Italokat ajánlom. Ezek az Aloe Gélekhez hasonlóan hitelesítettek, garantáltan 8000 mg/liter acemannan-t tartalmaznak, és többféle ízben is válaszhatók. Szerintem az ár-érték arányt vizsgálva is kiemelkedő választás lesz, bármelyik mellett döntesz is majd. Üdvözlettel; Rudolf Rita

aloe-ital-es-aloe-gelek.jpg