Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! Állandó puffadás,telítettség érzés,krónikus székrekedés okának megállapítása miatt gyomor és vastagbéltükrözésen vettem részt. Utóbbi lényeges változást nem állapított meg a gyomortükrözés viszont lassú gyomorürülést mutatott ki. Elkezdtem szedni a papaya koncentrátumot-igaz tévesen étkezés után vettem be az előírt adagot-ezután a puffadás szinte elviselhetetlenné fokozódott ezért egy nap után a szedést abbahagytam.Kérdésem mi lehet a puffadás oka,esetleg erre a panaszra nem jó a készítmény. Köszönöm válaszát.

2020-09-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zoltán!

A Fermentált papaya koncentrátum megfelelő választás a számodra is, hiszen jól kezeli a szélsőséges emésztési panaszokat, legyen az székrekedés vagy hasmenés, segítségül hívhatod a gyomor és a belek gyulladásos folyamatainál, a gyomor elnehezedés érzése és gyomortáji felfúvódások ellen is, a benne lévő papain enzim segíti az emésztést. Éppen ezért, ha étkezés után vetted be, és egyébként is probléma van az emésztéssel, ezt fokozhatta a papaya, és ezért érezhetted a puffadást.

Kérlek, próbáld meg az adagolási javaslatnak megfelelően fogyasztani: 30 ml, két részletben. Az egyiket reggel éhgyomorra idd meg, a másikat pedig ebéd vagy vacsora előtt, amikor üresebb a gyomor.

Panaszaid, mint az állandó puffadás, vagy krónikus székrekedés utalhatnak májtelítettségre illetve a bélflóra egyensúlyának eltolódására is. A gyomortükrözés után én további vizsgálatokat is célszerűnek látok, hiszen önmagában a lassú gyomorürülés nem indokolja az általad tapasztaltakat. Addig is a papaya kúra mellett kezdj bele egy bélflóra építő kúrába a Ferzym® bélflóra ampullával, melynek nemcsak 7 milliárd élő probiotikumot tartalmaz, hanem őket kolonizáló prebiotikumokat is.

Fontos lenne megvizsgálni életmódodat is: hogyan táplálkozol, fogyasztasz-e elegendő rostot, mennyi a folyadékbeviteled, mozogsz-e rendszeresen, mennyire stresszes az életmódot, stb., hiszen ezek a tényezők mind befolyásolják emésztésünket.

Érdemes lehet felkeresni akár egy orvos-természetgyógyászt is, aki átfogóbban tudja vizsgálni a problémát.

Várom jelentkezésedet, amint van pontos diagnózisod, hiszen akkor mi is célzottabban tudunk kiegészítőket ajánlani.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita