Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!aérdésem az lenne h.van egy 8 éves kislányom apukájától örökölt pajzsmirigy alulműködéssel.foly hizik szegény alig eszik.elölre dülledő pókhasa van.azt mondták vonjam meg a szénhidátot de a pajzsmirigy ezt tedzi.de láthatoan zsir pocak oldalt narancsbőrös is.neki is ajánlanád?vagy túl kicsi ehez?laktozérzékeny is.nem tudom mit tegyek csak azt látom h.eltozul és őt nagyon zavarja szint ugy.köszönöm előre is.

2018-03-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Nikolett!

Természetesen amennyiben tudjuk, hogy a gyermeknek pajzsmirigy alulműködése van, akkor annak megfelelő diétát és életmódot kell előtérbe helyeznünk, a gyermek egészsége érdekében. Fontos, hogy felkeressetek egy dietetikus szakembert, aki a kislány korának, testsúlyának és aktivitásának megfelelően meg fogja határozni a pontos szénhidrát bevitelt. Fontos ezt mielőbb elkezdeni, mert a pajzsmirigy betegség további társbetegségekkel társulhat idővel. Különösen kockázatos például a hasi elhízás, ami vércukor egyensúly problémákat idézhet elő.

Ismerkedjetek meg a kölessel, a hajdinával , a quinoával , az amaranttal, fogyasszon a kislány több nyers és friss zöldséget, és hidegen sajtolt olajokat, mint amilyen a szőlőmag olaj, a lenmagolaj, a kendermag olaj, vagy éppen a mandula.

Tapasztalataim szerint pajzsmirigy alulműködésnél a glutén kerülése rendkívül hatásos módszer, csakúgy mint az étrend kiegészítése szerves szelénnelD3-vitaminnal, és szerves cinkkel .

Mindezt persze meg kell beszéld, a kislány kezelőorvosával is!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita