Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A vérkép eredményemen a D-vitamin szintem alacsony a tesztoszteron szintem pedig magas.Esetleg tudna ajanlani valamilyen terméket?2hónapja szedem az önöktől vásárolt ligetszépeolaj kapszulát. Válaszát előre is köszönöm.

2019-02-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Elvira!

A magas tesztoszteron szint életmódváltásért kiállt. Az első számú kiváltó ok a stressz, a második az inzulintöbblet (inzulinrezisztencia), hiszen az inzulin magas szintje készteti arra a petefészkeket, hogy több férfihormont termeljenek. A harmadik kiváltó ok a gyulladásos állapotok. Például PCOS esetén a nők szervezetében jelen van egy állandó, alacsony szintű gyulladás, ezért fontos az egészséges gyulladásos válasz támogatása. Ugyanez figyelhető meg ételintolerancia esetén is. Az alacsony D3-vitamin szint összefüggésben állhat PCOS-el, és/vagy pajzsmirigy alulműködéssel, ahol a glutént már most érdemes kiiktatni az étrendből. Pontosítsd a kiváltó okokat és kezd el azonnal az életmódváltást!

  1. Mozogj hetente minimum 3*1 órát
  2. Ellensúlyozd a téged érő stresszt – meditálj és vesd be az adaptogén gyógynövényeket !
  3. Diétázz – csökkentsd a napi szénhidrát felvételt 200-220 grammra (IR esetén pedig a dietetikus javaslatának megfelelően), továbbá fogyassz több rostot  (ösztrogén anyagcsere miatt is fontos)
  4. Dúsítsd étrended hormonális egyensúlyt szabályzó tápanyagokkal, mint amilyen a ligetszépe olajkoncentrátum, a D3-vitamin , az Omega3 zsírsavak (különösen az EPA és a DHA zsírsavakra van szükség!)  és napi 1000mg friss méhpempő  .

Alkalmazd ezeket a kiegészítőket kúraszerűen, minimum 120 napig.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita