Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, a tegnapi napon túlestem egy durvább foghúzáson (inkább kisműtét), pénteken vásároltam nálatok teafaolajat és feketeköménymag olajat, viszont elfelejtettem, hogy foghúzás után hogyan is adagoljam ezeket belsőleg gyulladás csökkentésre, külsőleg pedig érintkezhetnek e a sebbel? Általánosan C, D3+K2, Mg, E vitamint, kurkumát, kollagént és éhgyomorra probiotikumot szedek (cöliákia, hashimoto és hisztamin intolerancia is fennáll), jelenleg pedig fájdalomcsillapításra flector port írtak fel, az olajok bármelyik hasznosulását csökkenthetik, vagy szedhetőek együtt? Ezen kívül Bio nyírfanedvet is vettem Önöknél alapvetően a hisztaminos tünetek enyhítésére, érdemes e most ezt is fogyasztanom gyulladáscsökkentés céljából? Válaszát előre is köszönöm. Kinga

2019-09-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kinga!

A Bio Nyírfanedvet akár már most is fogyaszthatod, azonban azt, érdemes lenyelés előtt a szájban tartani, és öblögetni vele egy kicsit.

2-3 nap után pedig elkezdheted a fekete köménymag olaj kúrát is, napi 2-3x1 mokkáskanál legyen az adag, étkezések előtt vagy közben. Mielőtt lenyeled, nyugodtan öblögethetsz vele. Az olaj önmagában is csökkenti a gyulladást, és elősegíti a sebgyógyulást.

Ha mellette a teafaolajat is szeretnéd alkalmazni, azt javaslom, hogy cseppents 2-3 csepp olajat a fekete köménymag olaj üvegcséjébe, és ezzel az eleggyel öblögess.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita