Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! A tanácsát szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban. A gyomor és vastagbél tükrözésem utáni diagnózis: K2970 Gastritis k.m.n. Szövettani diagnózis: kicsiny felszínes, antrum típusú gyomornyh. részletben megtartott mirigy szerkezet van, szokványos mennyiségű idült lobsejtes beszűrődéssel, aktivitás jelei nélkül. Helicobacter pylori pálca nem látható. A doktor úr szerint ez teljesen negatív lelet és Controloc tablettát javasolt 1 hónapig. Mivel babát tervezünk ezért szeretném megkérdezni, hogy a gyógyszer helyett van e esetleg valamilyen alternatív megoldás, amit terhesség előtt/alatt is nyugodt szívvel szedhetek (elvileg az ajánlott gyógyszernek sincs magzat károsító hatása). Kb. 2 hete használom a vegán gyomorbarát rostot diéta mellett több-kevesebb sikerrel . Köszönöm előre is! Üdv., Abigél

2021-09-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Abigél!

Nagy segítségedre lesz a Fermentált Papaya koncentrátum, melynek hatóanyaga a  Saccharomyces boulardii nevű probiotikum. Ez nyugtató hatású az emésztőrendszer egészére, számos patogén kórokozóval felveszi a harcot, és természetes gyulladáscsökkentőként, savlekötőként szünteti meg a kellemetlen tüneteket. Fogyasztható terhesség és szoptatás alatt is, sőt, már gyerekeknek is adható 3 éves kortól.

Azonban arra szeretném felhívni a figyelmed, hogyha gyógyszeres kezelés alatt állsz, mindenképpen egyeztetned kell a kezelőorvosoddal is, mielőtt elkezdenéd a papaya fogyasztását.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita